Creţan reclamă apa plată distribuită minerilor

335

Constantin Creţan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, a făcut, ieri, un apel către prefectul judeţului Gorj cu privire la modul în care este colectată şi distribuită către minerii din cariere apa plată prevăzută în contractul colectiv de muncă. Acesta crede că nu este igienic felul în care este realizat transportul apei de la sursă către muncitori.
“Din constatările sindicatelor rezultă o serie de nereguli la apa potabilă. Prin contractul colectiv de muncă, le-am asigurat minerilor un litru de apă pe zi, licitaţie pe care a făcut-o administraţia Complexului Energetic Oltenia. Se face o şmecherie de cinci ani încoace şi când spun asta mă refer la apa plată care provine de fapt din sursa de la Rovinari, din conducta de pe viaduct. Ar trebui să vă duceţi să vedeţi cum se încarcă apa în recipiente, apoi în dube ori în tractoare; practic, se cară apă din sursa de Izvarna şi asta se face în condiţii improprii. Apa e bună, dar nu trebuie cărată cu tractorul sau cu duba. CEO putea să ofere surse de apă potabilă pentru unitate, ar trebui să aibă nişte recipiente de cărat apa potabilă. Trebuie să verificaţi că noi plătim miliarde pe apa plată care nu ajunge la unităţi. Avem şi dovada că în anii trecuţi se factura apa plată, dar se asigură apă din Izvarna. Nu este corect; dacă luăm apă de acolo şi nu avem sursă de apă, CEO trebuie să ofere mijloace de transport igienice şi să aducem apă potabilă la salariaţi în condiţii bune sau să potabilizăm sursele de apă. Se întâmplă asta de ani de zile. Se duce oricine cu tractorul şi cară cu recipiente apă din Rovinari; dacă vă uitaţi la acele recipiente vă îngroziţi”, s-a adresat revoltat Creţan către reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Prefectul Alin Văcaru şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au promis că vor face cercetări şi verificări privind modul de colectare şi transport al apei potabile către minerii din CEO, prefectul fiind nemulţumit de faptul că reclamaţiile în acest sens vin de-abia acum în ciuda faptului că liderul Sindicatului Lignitul Oltenia anunţă că problema este una veche de cinci ani.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here