Creţan îi acuză pe sindicaliştii Ruşeţ şi Căldăruşe de uzurpare de calităţi oficiale

326

Sindicatul condus de Constantin Crețan i-a trimis lui Laurențiu Ciurel o adresă oficială în care pune sub semnul întrebării calitatea de lideri sindicali a doi reprezentați ai minerilor și energeticienilor care au participat la o întâlnire cu managerul privat al Complexului Energetic Oltenia.

Sindicatul Lignitul Oltenia contestă calitatea de sindicaliști a lui Ion Rușeț și Gabriel Căldărușe, ambii prezenți la o întâlnire cu șeful CEO în data de 4 martie. Crețan spune că ambii au demisionat din sindicatele din care făceau parte în perioada în care erau afiliați la Federația Națională Mine Energie, condusă de Marin Condescu, iar ulterior sindicatele pe care au încercat să le înființeze nu au fost recunoscute de instanțele de judecată.
Astfel, Crețan reamintește de încercările din justiție ale lui Rușeț și Căldărușe de a înființa Sindicatul Mine Energie Oltenia și, respectiv, Sindicatul Mine Energie Rovinari, în cazul primului instanța respingând cererea de înființare, iar pentru celălalt încă nu a fost dată o decizie a judecătorilor. Ca urmare, SMEO și SMER nu există, iar liderii lor sunt doar pe hârtie, nu și în actele oficiale, motiv suficient pentru a fi contestați la fel ca și restul sindicaliștilor de la Jilț, Motru, Turceni și Craiova care s-au retras din FNME, dar cu care Ciurel a semnat un protocol pe care, de asemenea, Crețan îl consideră nul, părțile respective nefiind semnatare și ale Contractului Colectiv de Muncă aflat în derulare la CEO.
„Având în vedere că acest protocol este un abuz, iar domnii Rușeț Ion și Căldărușe Grigore Gabriel comit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, vă rugăm a dispune anularea acestuia și convocarea în regim de urgență a Comisiei Paritare pentru introducerea pe ordinea de zi a modului de acordare a biletelor de odihnă și cu privire la redistribuirea personalului, urmare a modificării organigramei. (…) În cazul în care nu retrageți acest protocol și nu convocați Comisia Paritară, vă informăm că vom ataca în instanță Protocolul și vom sesiza organele de cercetare penală”, se arată în adresa trimisă de Crețan lui Ciurel, acesta așteptând un răspuns de la managerul privat al CEO timp de 5 zile înainte de a se adresa organelor de anchetă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here