Creţan despre alcooltestele achiziţionate de CEO: “Este penibilă măsura asta, Ciurel ar trebui să facă multe altele”

296

Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii(FNM), s-a arătat destul de critic în legătură cu măsura luată de administraţia CEO de a achiziţiona alcoolteste pentru testarea angajaţilor din carierele şi termocentralele Complexului Energetic Oltenia.

Deşi managerul Laurenţiu Ciurel a explicat că această măsură este una de protecţie a muncii, pentru prevenirea autoaccidentărilor, Creţan a menţionat că măsura este una penibilă în condiţiile în care conducerea CEO ar trebui să se ocupe de probleme mult mai importante.
Reprezentaţii CEO au susţinut miercuri că testarea cu alcooltestul se face de mai mulţi ani, însă numărul angajaţilor s-a mărit, astfel încât trebuie achiziţionate mai multe alcoolteste. “Vom testa angajaţii din tot complexul. Aveam alcoolteste, dar au expirat, trebuie să achiziţionăm altele, le avem de de mult timp. La o masă de 19.000 de angajaţi e posibil să se întâmple orice. Lumea trebuie să ştie, angajaţii trebuie să cunoască faptul că este posibil să fie testaţi cu alcooltestul. Suntem o companie cu un ridicat grad de pericol, iar angajaţii care vin sub influenţa alcoolului se pot autoaccidenta. Achiziţia s-a făcut în fiecare, sunt echipe care merg noaptea în control şi în cariere şi în termocentrale şi care testează, nu e nimic anormal. Au fost mai multe persoane concediate din cauza asta prin anii ’80-’90. S-a făcut treaba asta din 1980”, a declarat Laurenţiu Ciurel. Managerul CEO a afirmat că inclusiv directorii de cariere şi termocentrale vor fi testaţi, pentru a se constata dacă au consumat sau nu băuturi alcoolice. Liderul FNM, Constantin Creţan, nu vede însă cu ochi buni acest demers al CEO, asta deoarece oficialii nu se preocupă de probleme mult mai importante ale salariaţilor.
“Este penibilă măsura asta. Pe Ciurel îl preocupă să verifice starea salariaţilor în timp ce tocmai el nu respectă contractul colectiv de muncă şi minimalizează şi protestele minerilor. Federaţia nu este a lui Condescu, nu este a lui Creţan şi cu toate acestea nu îi ia în calcul pe sindicaliştii FNME. Nu s-a dat cota de cărbune la mineri şi nu se respectă hotărâri judecătoreşti. CEO se conduce prin dictatură”, a declarat Creţan.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here