Creţan, critic la adresa lui Ruşeţ

371

CretanNici nu şi-a preluat bine atribuţiile de preşedinte interimar al PD-L Gorj, că şi-a şi făcut rost de un critic pe măsura funcţiei ocupate. Senatorul Ion Ruşeţ este pus la zid de liderul sindical Constantin Creţan, care aminteşte faptul că, în 1999, amândoi au fost implicaţi în mineriade, dintre ei doar el fiind cel care a făcut puşcărie.

Un critic dur al actualei puteri, Creţan spune că de acum încolo are motive în plus să vină şi mai des în faţa sediului PD-L Gorj pentru a-şi striga nemulţumirile.

“El a făcut aceleaşi fapte ca şi mine în 1999, eu sunt lider sindical şi acum, cu trei ani de puşcărie la activ, iar el e senator şi preşedinte de filială la un partid politic. Am un motiv în plus pentru a mă implica în acţiunile de protest pe care le vom face în faţa sediului PD-L Gorj. El era preşedinte de federaţie în minerit, la Motru, eu eram vicepreşedinte la Rovinari. Amândoi, alături de alţi lideri, am fost la Costeşti, dar puşcărie am făcut doar eu”, spune Creţan. Constantin Creţan este preşedinte al Federaţiei Naţionale a Muncii, după ce, timp de mai mulţi ani, a condus „Liga Miron Cozma”, cu sediul la Rovinari. Acesta a executat trei ani de detenţie din cei cinci la care a fost condamnat pentru implicarea în mineriadele din 1999, după eliberarea din penitenciar transformând „Liga Miron Cozma” în Federaţia Naţională a Muncii. Senatorul Ion Ruşeţ a fost numit ieri preşedinte interimar al PD-L Gorj, în locul deputatului Cosmin Popescu. Senatorul este, de asemenea, lider sindical în cadrul Complexului Energetic Turceni şi este vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, condusă de Marin Condescu, FNME susţinând la ultimele alegeri atât Partidul Democrat-Liberal, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here