Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul anului trecut a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate. Astfel, numai în trimestrul III, spre exemplu, 69 de persoane au intrat în evidențele medicilor, la finalul trimestrului rămânând în evidențe 1563 de obezi.
Statistic vorbind, peste 21 de procente din populația cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, după cum arată şi rezultatele unul Studiu epidemiologic ORO de prevalenţă a obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România.
Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul trimestrului III din anul 2018, încă 69 de persoane au fost diagnosticate cu obezitate morbidă. “În cursul anului trecut a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate, la sfârşitul trimestrului III au rămas în evidenţele medicilor 1.563 de persoane cu obezitate”, a confirmat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Specialiștii în sănătate publică spun că tratamentul obezităţii constă în reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci când obezitatea este provocată de o boală, aceasta trebuie să fie tratată. Indiferent de situaţie, obezilor li se recomandă să consulte un specialist înainte de a începe o cură de slăbire.
Minodora Sucea