Crește numărul de infectări Covid. Recomandările DSP Gorj

2548

Direcția de Sănătate Publică Gorj monitorizează permanent evoluția situațiilor de risc epidemiologic de la nivelul localităților determinată de creșterea numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri din ultimele două zile, 39 de persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care cinci persoane sunt internate în spital, DSP Gorj recomandă:

– Spălarea  des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool;

– Purtarea măștii în spații aglomerate și în mijloacele de transport în comun;

– Evitarea  contactului apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

– În cazul apariției simptomelor sau suspiciunilor de boală, vă rugăm să vă prezentați pentru testare la medicii de familie, UP.U și C.P.U.

Vaccinarea este în continuare recomandată, mai ales persoanelor vulnerabile”, a comunicat DSP Gorj.

La nivelul județului Gorj, vaccinarea este efectuată de către medicii de familie, lista acestora fiind publicată pe pagina web: dsp-gorj.centruldecalcul.ro.

Centrele de evaluare existente la nivelul județului Gorj sunt: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Spitalul Municipal Motru, Spitalul Orășenesc Novaci, Spitalul  Orășenesc „Sf. Ștefan” Rovinari, Spitalul Orășenesc Turceni, acestea având în stoc Anticorpi monoclonali, Favipiravir, Molnupiravir, cantități suficiente pentru perioada următoare, a precizat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here