Creşte numărul artiştilor înscrişi la Salonul de Pictură „Arte Mici”

441

artemici1Până în prezent, pentru ediţia din acest an a Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici” s-au înscris patru participanţi; este vorba despre doi băieţei şi două fetiţe. Organizatorii aşteaptă să se înscrie şi alţi artişti. Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 11 martie, iar festivitatea de premiere va fi pe data de 25 martie.

Trei dintre cei patru concurenţi înscrişi în competiţia pentru premiile oferite în acest an de Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” sunt la categoria de vârstă 3-6 ani. „Avem trei participanţi înscrişi, până la această oră. Este vorba despre doi băieţi înscrişi la prima categorie de vârstă şi două fete, una pentru prima categorie, iar cealaltă pentru categoria mijlocie. Sperăm ca în următoarea perioadă să primim lucrări de la mai mulţi copii”, a mărturisit Florin Preda-Dochinoiu, iniţiatorul Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici”. Salonul Naţional de Pictură „Arte Mici” urmăreşte promovarea şi susţinerea artiştilor cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, fiind organizat pe trei grupe de vârste: 3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani, numai pentru secţiunea PICTURĂ – acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă. Pentru ediţia a III-a a Salonului Naţional de Pictură “Arte Mici”, orice temă şi tehnică este admisă, pentru a putea permite artiştilor să aleagă acel sector al creaţiei care îi reprezintă cel mai bine. Ceremonia de premiere va fi pe 25 martie 2012. Astfel, toţi cei care doresc să se înscrie în concurs au suficient timp la dispoziţie pentru a o face, data limită fiind 11 martie.

În atenţia participanţilor!

Conform regulamentului Salonului Naţional de Pictură „Arte Mici”, fiecare artist trebuie să prezinte câte trei lucrări, dimensiune minimă A4, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor. Pe spatele lucrării trebuie să fie menţionate următoarele date: numele artistului; numărul de telefon şi unitatea de învăţământ; vârsta sau data naşterii; adresa; titlul lucrării; tehnica; dimensiunile şi anul de realizare. Lucrările vor fi expediate direct sau prin poştă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 11 martie 2012 (data poştei) pe următoarea adresă: POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU, strada Tineretului, nr.2, municipiul Motru, judeţul Gorj, cu menţiunea: PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”. De asemenea, trebuie precizat că ediţia din acest an este deschisă artiştilor români din România, diaspora şi Republica Moldova. Pentru artiştii din diaspora şi Republica Moldova, pentru scurtarea timpului de trimitere al lucrărilor, acestea pot fi postate pe pagina de Facebook Arte Mici, iar în cazuri deosebite pot fi trimise pe email: artemici@yahoo.com. Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza, urmând ca ulterior, de comun acord cu organizatorii, să fie expediate direct sau prin poştă, în ambalaje corespunzătoare, pe aceeaşi adresă. Membrii juriului vor examina, online, lucrările participanţilor şi vor desemna câştigătorii, după ce lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina de Facebook Arte Mici sau pe blogul http://artemici.wordpress.com.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here