Crescătorii de miei, monitorizaţi de inspectorii DSVSA Gorj

404

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj vor lucra permanent în zilele premergătoare sărbătorilor pascale, dar şi în cele de Paşte. Până în acest moment au fost identificate şi monitorizate toate persoanele care produc şi comercializează miei şi prelucrează carne de miel, inclusiv ferme şi gospodării. S-a efectuat de asemenea şi se efectuează în continuare controlul stării de sănătate a animalelor, în vederea admiterii la sacrificare numai a celor sănătoase şi din surse sigure.

În scopul prevenirii neregulilor sau îmbolnăviri cetăţenilor, conducerea DSVSA Gorj a stabilit un amplu Plan de măsuri care va fi aplicat în această perioadă, în toate unităţile alimentare, dar în special în cele trei puncte de sacrificare a mieilor din Târgu-Jiu, Motru şi Novaci. “Ca în fiecare an pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi a oricăror probleme de igienă şi siguranţă alimentară, în această perioadă a fost stabilit un program de lucru extins, colegii noştri vor verifica modurile de respectare a condiţiilor sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, din pieţe, din unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică din judeţul Gorj”, a declarat, miercuri, Daniela Ursu, inspector în cadrul instituţiei.

La lucru sâmbătă şi duminică pentru a fi asigurată permanenţa
Inspectorul informează asupra faptului că va fi asigurată permanenţa inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică la sediul instituţiei şi la sediul circumscripţiilor teritoriale, inclusiv cu afişarea programului de lucru. Deja s-au derulat acţiuni de înştiinţare a primăriilor şi prefecturii cu obligaţiile autorităţilor locale. “S-a colaborat cu primăriile din teritoriu şi au fost stabilite trei zone de tăiere temporară a mieilor, în Târgu-Jiu, Novaci şi Motru. Primăriile au amenajat spaţiile astfel încât să se respecte cerinţele de igienă la tăierea şi comercializarea mieilor şi iezilor în această perioadă. Avem asistenţă permanentă în pieţele agroalimentare din întreg judeţul şi ne vom asigura că se respectă legislaţia în vigoare”, a mai precizat Ursu.
Inspectorul DSVSA Gorj a prezentat şi câteva măsuri concrete la sacrificarea şi comercializare cărnii de miel. Au fost identificate şi monitorizate toate persoanele care produc şi comercializează miei şi prelucrează carne de miel, inclusiv ferme şi gospodării. S-a efectuat şi se efectuează în continuare controlul stării de sănătate a animalelor, în vederea admiterii la sacrificare numai a celor sănătoase şi din surse sigure, se verifică în continuare respectarea regulilor de protecţie şi bunăstare a animalelor în timpul transportului şi tăierii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.