Cresc veniturile medicilor de familie – Moisescu: “Este mult prea puţin faţă de ce ar trebui să fie!”

132

Valoarea punctelor „per capita” şi pe serviciu medical a fost majorată, conform noilor modificări şi completări aduse la Contractul-Cadru. Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj spune că aceste majorări sunt extrem de mici şi că reprezintă mai degrabă o jignire la adresa medicilor.

Veniturile medicilor de familie cresc. Valoarea punctului „per capita” a fost majorată de la 3 lei, în semestrul I al anului 2012, la 3,5 lei pentru semestrul II al anului curent. Totodată, valoarea punctului pe serviciu medical a fost majorată de la 1,8 lei la 1,9 lei. Aceste majorări s-au făcut conform prevederilor „H.G. nr. 578/2012 privind modificarea şi completarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi Ordinului MS/CNAS nr. 622/214/2012 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 1.723/950/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru”.

Moisescu: “Este o jignire la adresa medicilor”
Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj spune că aceste majorări sunt extrem de mici şi că reprezintă mai degrabă o jignire la adresa medicilor. “Într-adevăr, punctul „per capita” s-a făcut 3,5 lei, iar valoarea punctului pentru serviciul medical este 1,9 lei. Este mult prea puţin faţă de ceea ce ar trebui să fie. Este ceva nesemnificativ. Mai bine nu ne dădeau nimic. Este o jignire la adresa medicilor”, declară Mihai Moisescu, preşedintele AMPF Gorj. Potrivit lui Mihai Moisescu, un medic de familie care are o listă normală de pacienţi, adică aproximativ 1.500-1.700 înscrişi – rămâne cu 12-13 milioane lei vechi după ce îşi plăteşte asistenta şi toate cheltuielile curente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here