Craiovenii sunt ambiţioşi: “Trebuie să câştigăm un trofeu”

431

Universitatea Craiova a trecut cu bine peste presiunea meciului cu Mediaş, dar partidele tari pentru trupa din Bănie abia încep. Craiova va avea de disputat 10 “finale”, însă pentru a spera la un loc fruntaş oltenii nu-şi mai permit greşeli. “Suntem cam la 75% din potenţialul echipei, iar randamentul este ceva mai mic. Începând cu primul joc din play-off trebuie să fim la vârf de formă, nu mai avem timp de pierdut. Obiectivul este să punem pe picioare o echipă competitivă. Cine nu ar vrea titlul, dar te mai uiţi şi realist. Suntem un pic pe minus în ceea ce priveşte adversarii din play-off”, a recunoscut tehnicianul Gigi Mulțescu. Pe de altă parte, greul a trecut pentru unii din jucători, care au declarat că vor evolua fără presiune în partea a doua a sezonului. “Rămâne să jucăm din plăcere în play-off şi sunt sigur că o să ne iasă mult mai multe. Eu nu mă gândesc la titlu, mă gândesc să joc fiecare meci şi sunt sigur că o să fim o echipă frumoasă. Mi-ar fi plăcut să jucăm pe Extensiv, acolo nu cred că ne bătea nimeni. Nu contează unde jucăm, trebuie să fim un grup unit”, a declarat mijlocaşul Alex Mateiu. “Odată ce ne-am calificat aici cu siguranţă vom fi pregătiţi, pentru că nu avem ce să pierdem. Putem doar să terminăm pe locul 6, dar nu mă gândesc la acest lucru, mă gândesc să câştigăm cât mai multe meciuri şi vom vedea ce va ieşi. Cu siguranţă, va fi o luptă strânsă acolo sus”, a spus şi eroul meciului cu Gaz Metan, Nicuşor Bancu. Craiova joacă şi în sferturile Cupei României, unde adversară îi va fi rivala Dinamo. Căpitanul “juveţilor”, Andrei Ivan, şi-ar dori un trofeu înainte de plecare: “Ne-am atins primul obiectiv, am ajuns în play-off, acum trebuie să câştigăm un trofeu, cupa sau campionatul. Mai avem mult de muncă, dar de ce să nu visăm și la titlu. Nici nu vreau să mă gândesc la ce va fi în Craiova dacă luăm titlul”.

“Exilaţii” rămân la echipa a doua
Craiova nu se va baza în meciurile decisive pe fotbaliştii trimişi la formaţia secundă a clubului. Madson, Acka și Rocha nu au făcut parte din lotul lui Mulţescu pentru meciul cu Mediaş, iar situaţia lor pare pecetluită. “Noi nu suntem preocupați ce se întâmplă cu ei pentru că nici ei nu au fost preocupați cu ce se întâmplă la Craiova. Subiectul ăsta e o problemă de bucătărie internă. Au fost în cantonament, au jucat după ce au început ultimele cinci meciuri, dar au fost probleme de disciplină”, a declarat preşedintele Craiovei, Marcel Popescu. În schimb, oficialul Craiovei a spus că Mulţescu îşi va pune baza în tineri. “Vreau să vă asigur că în play-off o să vedeți o echipă super-spectaculoasă, o Craiova în schimbare, pentru că din jucătorii tineri pe care îi avem, în cele 10 meciuri care vor urma, o să încercăm să-i folosim pe parcurs. Acestea sunt examenele adevărate, să intre și să demonstreze că pot face obiectul primei echipe, că pot purta cu onoare tricoul Craiovei”.

16 2Joacă tot la Piteşti
Universitatea va juca meciurile de acasă cu Astra Giurgiu, CFR Cluj şi FC Viitorul Constanţa pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti. Doljenii au înaintat o solicitare oficială, care a fost şi acceptată de către Liga Profesionistă de Fotbal. Craiova a evitat să folosească stadionul din Severin pentru că pandurii au prima opţiune acolo.
Cătălin Pasăre

Clasament play-off
1. Viitorul 26p
2. FC Steaua 24p
3. Astra Giurgiu 22p
4. CS U Craiova 22p
5. CFR Cluj 22p
6. Dinamo 21p

Programul play-off
Etapa 1
Sâmbătă, 11 martie
Ora 20.30 Astra – CS U Craiova
Duminică, 12 martie
Ora 20.30 FC Steaua – CFR Cluj
Luni, 13 martie
Ora 20.30 FC Viitorul – FC Dinamo

Etapa a 2-a (17-19.03.2017)
FC Dinamo – CS U Craiova
CFR Cluj – Astra
FC Viitorul – FC Steaua

Etapa a 3-a (31.03-02.04.2017)
FC Steaua – FC Dinamo
Astra – FC Viitorul
CS U Craiova – CFR Cluj

Etapa a 4-a (04-06.04.2017 – intermediară)
FC Dinamo – CFR Cluj
FC Viitorul – CS U Craiova
FC Steaua – Astra

Etapa a 5-a (07-09.04.2017)
Astra – FC Dinamo
CS U Craiova – FC Steaua
CFR Cluj – FC Viitorul

Etapa a 6-a (14-16.04.2017)
FC Dinamo – FC Viitorul
CFR Cluj – FC Steaua
CS U Craiova – Astra

Etapa a 7-a (21-23.04.2017)
CS U Craiova – FC Dinamo
Astra – CFR Cluj
FC Steaua – FC Viitorul

Etapa a 8-a (28-30.04.2017)
FC Dinamo – FC Steaua
FC Viitorul – Astra
CFR Cluj – CS U Craiova

Etapa a 9-a (05-07.05.2017)
CFR Cluj – FC Dinamo
CS U Craiova – FC Viitorul
Astra – FC Steaua

Etapa a 10-a (12-14.05.2017)
FC Dinamo – Astra
FC Steaua – CS U Craiova
FC Viitorul – CFR Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here