Craiova vrea un succes de moral

292

După ce două dintre favoritele la titlu, CFR Cluj şi FCSB, s-au încurcat în prima rundă, Universitatea Craiova vrea să obţină o victorie care să o ajute să treacă peste eşecul din Supercupă. Oltenii dau piept în prima etapă a Ligii 1 cu Politehnica Iaşi, o formaţie aflată din nou în reconstrucţie. Meciul se dispută în această seară, de la ora 21.00, pe Stadionul “Ion Oblemenco”. Antrenorul Devis Mangia, care aşteaptă în continuare întăriri, a declarat că jocul cu moldovenii lui Flavius Stoican va fi unul complicat.
“Respectăm orice adversar, fiindcă va fi un sezon foarte dificil, echipele s-au întărit. Nu vorbesc despre obiective, nici anul trecut n-am făcut-o, prefer să facem, nu să vorbim. Sezonul trecut am făcut la fel şi am obţinut o performanţă deosebită. Nu e bine să vorbim despre ce a fost sau de ce va fi, trebuie să ne vedem de treabă. Şi anul trecut s-a spus că a plecat Ivan şi echipa nu e la fel de bună, acum vom vedea cum vom arăta când se va termina perioada de transferuri. Eu nu vorbesc cât de bună este sau nu echipa. Trebuie să completăm lotul, să vedem pe ce poziţii ne mai trebuie jucători, o echipă care trebuie să se lupte în campionat trebuie să aibă doi jucători de aceeaşi valoare pe post. Ne așteaptă o partidă foarte grea cu o echipă care se va bate la play-off. Obiectivul este să câștigăm luni. Eu și echipa vrem să vorbim mai puțin și să muncim mai mult. Problemele de lot sunt aceleași ca și înaintea meciului cu CFR Cluj. Este posibil să apară câteva modificări”, a spus tehnicianul din Bănie.

Bancu: “E mai greu când eşti considerat favorit”
Statutul de echipă mai puternică pe care îl are Craiova faţă de Iaşi nu îl încălzeşte foarte mult pe mijlocaşul Universităţii, Nicuşor Bancu. Internaţionalul român a declarat că trupa gazdă trebuie să demonstreze că este formaţia superioară pe teren. “Va fi un meci greu, cu o echipă care se va bate la play-off şi va încerca să obţină punct sau puncte, dar noi vrem să facem o partidă mai bună decât în Supercupă şi să câştigăm. Nu trebuie să credem că meciul este uşor, trebuie să-l tratăm ca atare şi să câştigăm, ca să începem campionatul cu dreptul. Lumea spune că suntem favoriţi, dar e mai greu atunci când eşti considerat favorit, aţi văzut ce a făcut şi CFR în prima etapă. Ştim că suporterii vor titlu, vrem şi noi acest lucru, dar nu ne gândim aşa departe. Vrem să luăm fiecare meci în parte, nu ne gândim la obiectiv, dar ar trebui să facem mai multe puncte ca anul trecut. Gustavo şi Băluţă au fost jucători importanţi, dar orice jucător poate să plece şi nu este de neînlocuit, sper ca noi, cei care am rămas, să facem rezultate cel puţin la fel de bune”, a afirmat “Bancone”.

Stoican: Mergem încrezători la Craiova
Deşi au schimbat liniile şi în acest sezon şi se zvoneşte că echipa are probleme financiare, oficialii Politehnicii sunt încrezători că pot pleca neînvinşi din Bănie.
“Sunt convins că jucătorii care vor fi în teren vor da totul pentru a obţine un rezultat bun. Sunt aici să găsesc soluţii şi nu să caut vinovaţi. Important este să avem încredere şi răbdare, pentru că se poate. Avem toate şansele să facem un campionat reuşit. Chiar dacă au început destul de ezitant sezonul şi au pierdut doi jucători importanţi, cei de la Craiova au jucători importanţi în echipă, care fac parte din echipa naţională, cum sunt Bancu şi Mitriţă. Vom încerca să scoatem maximum din această partidă, mergem încrezători, indiferent de problemele pe care le avem”, a explicat antrenorul Flavius Stoican. Alberto Cobrea, Laurenţiu Rus, Patrick Petre, Iulian Roşu, Dylan Flores, Adria Gallego, Moussa Sanoh, Paul Pârvulescu şi Martin Mimoun sunt jucătorii care au venit la Iaşi în această vară.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here