Craiova, victorie pentru liniște

513

Universitatea Craiova are timp să se concentreze pe partidele cu FCSB şi CFR Cluj. Doljenii s-au impus in meciul cu UTA Arad, graţie golurilor marcate de Dan Nistor (69) şi Alex Tudorie (90+3). Craiova a desfăcut greu apărarea arădenilor, deşi jucătorii gazdelor au avut oportunităţi importante la poarta lui Iacob. Andrei Ivan a rezistat pe teren doar 45 de minute, fiind înlocuit de Tudorie, care a izbutit, din penalty, primul său gol în alb-albastru. Camara şi Bairam au ratat ocazii imense în partea a doua a jocului, spre nemulţumirea lui Marinos Ouzounidis. ,,Cred că am jucat şi meciuri mai bune decât cel de acum. Am fost buni la construcţie, am păstruns printre linii, am ajuns de multe ori în apropierea careului, dar acolo apar problemele. Trebuie să muncim mai mult la aceste situaţii, pentru că putem câştiga mai uşor astfel de meciuri. Am marcat în ultimele minute, dar cred că am avut şansa de a închide mult mai repede acest meci. Ştiu ce probleme avem în acest moment, ştiu care sunt punctele noastre forte, ştiu ce putem îmbunătăţi. În timpul unui campionat, e foarte important să câştigi astfel de meciuri. Acestea sunt meciuri care fac diferenţa la final. Dacă te uiţi la rezultate, în astfel de meciuri s-au pierdut multe puncte şi din cauza lor suntem în această situaţie” , a declarat antrenorul grec. Universitatea Craiova se menţine pe locul 3 în clasament, cu 56 de puncte, după FCSB şi CFR Cluj, care au acumulat câte 60 de puncte şi care vor avea meci direct, vineri, în această etapă, la Bucureşti. ,,Ca să câştigi campionatul, trebuie să câştigi cu echipele mici. Acolo, de multe ori noi ne-am încurcat. Şi anul acesta am pierdut multe puncte şi acasă, cu echipele mai mici. Contează foarte mult să aduni puncte meci de meci cu aceste echipe. După aceea, în meciurile tari cu FCSB sau CFR, acolo se poate întâmpla orice, pentru că valorile sunt mult mai apropiate. Urmează două meciuri de foc. Două finale. Dar până la urmă contează să fim acolo şi să nu pierdem cu niciuna dintre ele. Dacă nu pierzi, rămâi aproape de ele, în play-off se înjumătăţesc punctele şi sunt şanse pentru toate echipele” , a declarat căpitanul Nicuşor Bancu. ,,Ne bucurăm foarte mult că am câştigat, dar eu personal mă bucur foarte mult că nu am primit gol. Se vede că lucrăm foarte mult defensiv şi lucrăm bine. Am avut destul de multe ocazii de a marca. Din păcate nu am reuşit să marcăm în prima repriză. Ne bucurăm că am făcut-o în a doua repriză de două ori şi suntem foarte fericiţi pentru aceste trei puncte. Această pauză cred că va fi benefică, pentru că vom lucra mult mai mult şi asta se va vedea pe viitor. Avem două finale cu FCSB şi CFR. După aceea va veni playoff-ul şi acolo va fi care pe care”, a spus Dan Nistor.
Universitatea Craiova – UTA Arad 2-0 (0-0)
Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M.Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor – Cîmpanu (59, Camara), Cicâldău (84, Fedele), Baiaram (84, Vlădoiu) – Ivan (46, Tudorie). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
UTA: Iacob – Tomozei (75, Peteleu), Erico, Benga, Shliakov – Buhăcianu (75, Voinea), Albu (86, Rus), Vorobjovas, Miculescu (85, Rusu) – Roger – Ad.Petre (64, Antal). Antrenor: Laszlo Balint.
Cartonașe galbene: Bancu / Antal, Erico, Shliakov
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here