Craiova trăieşte! Nistor: ,,Suntem pe motorină, ne încălzim mai greu”

481

Universitatea Craiova a pornit cu dreptul în play-off. Trupa lui Cristiano Bergodi s-a impus cu emoţii în faţa Astrei (2-1), o echipă care a jucat, vineri, fără Alibec sau Budescu. Gazdele au avut mai mereu iniţiativa şi ocaziile mari, dar cele două formaţii şi-au împărţit perioadele de dominare. Primul gol a venit din piciorul golgheterului bosniac Elvir Koljic (`60), care a fructificat o pasă de senzaţie dată de Alex Cicâldău. ,,Juveţii” au ratat alte oportunităţi mari prin Ivan şi Mihăilă, iar Raoul Baicu, jucătorul împrumutat de la Craiova, a egalat, în minutul 71, după o acţiune personală în care i-a ridiculizat pe Bancu şi Pigliacelli. Debutul lui Bergodi a fost salvat de Bairam şi Koljic. Cel dintâi a luat o acţiune pe cont propriu, i-a dat ,,fum” lui Tamaş şi l-a găsit ideal pe bosniac, care şi-a dovedit eficacitatea din careu. Era primul minut al prelungirilor, dar giurgiuvenii nu au mai ripostat până la ultimul fluier.„Am câştigat meritat, după ocaziile pe care le-am avut, nu a fost uşor. Am 20 de zile de când sunt aici, de când am ieşit din carantină, mai am mult de lucru şi băieţii mai au nevoie de timp pentru a se obişnui cu ideile mele tactice. Am intrat greu în joc, nu se poate face comparaţie între un amical şi un oficial. Astra nu a intrat în careu decât de două ori, noi am avut ocazii şi am marcat şi sunt mulţumit. Îi felicit pe băieţi, pentru că nu e uşor când vine un nou antrenor şi când faci o pauză mare. Nu cred că e o victorie norocoasă, deşi este obţinută cu suferinţă. Toată echipa trebuie să facă mai bine faza defensivă. Au fost greşeli tehnice, mai ales în prima repriză. O pasă greşită se mai poate întâmpla. Dacă dădeam al doilea gol mai repede câştigam mai uşor”, a declarat Cristiano Bergodi. ,,Am avut o acustică frumoasă. Suntem pe motorină, ne încălzim mai greu, cu cât jucăm mai mult, cu atât mai bine. Vreau să fiu în fața tuturor, de aia am venit la Craiova. Sper că voi reuși, e bine că nu ne bagă nimeni în seamă. Avem dezavantajul că nu avem fanii cu noi, dar mergem mai departe, dacă așa s-a decis. Ar trebui să se joace cu public pe 25-30% din stadion. Să se așeze spectatorii la distanță unii de alții”, a spus mijlocaşul Dan Nistor.

Cârţu cere din nou spectatori
La finalul meciului, fotbaliştii au salutat în semn de respect Peluza Nord, de unde s-au auzit ,,la boxe” cântecele şi încurajările pătimaşilor suporteri olteni. Preşedintele ,,juveţilor”, Sorin Cârţu, a făcut încă un apel la Federaţia Română de Fotbal pentru a permite un număr limitat de suporteri pe arene.
„Pe un stadion de 30.000 de locuri, de ce să nu fie spectatori? Îi pui la 2-3 metri unul de altul, cu mască și mănuși… Nu mă refer strict la galerie, ci la cei peste 6.000 de abonați. Sunt loje plătite cu peste 20.000 de euro, ce facem cu oamenii aceia? Stadionul a fost gol, dar ce facem cu ăia 5.000 care au stat în centrul vechi, care au sărit și s-au bucurat? Sau la Vama Veche… Toată treaba este că trebuie cineva să-și asume niște responsabilități“, a afirmat oficialul din Bănie.Craiova joacă, marţi, cu FC Botoşani.
Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-1 (0-0)
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (46, Vătăjelu), Bălaşa, Acka, Bancu – Nistor (77, Gustavo), Mateiu (83, Ivanov), Cicâldău – Ivan (69, Bărbuț), Koljic, Mihăilă (83, Baiaram).
Astra: Lazar – Graovac, Tamaş, Dima – Gheorghe (70, Balaure), Simion (70, Seto), Crepulja, Radunovic – Răduţ (90+2, Danea), Stahl (70, Baicu), Ioniţă (53, Fatai).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here