Craiova și Hermannstadt s-au întărit înainte de duelul direct

1285

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Basilio Ndong (24 de ani), un fundaș stânga transferat de la IK Start (Norvegia). Jucătorul de bandă stângă i-a costat doljenii 200.000 de euro, dar are o cotă de piață dublă pe transfermarkt. Internaționalul din Guineea Ecuatorială a semnat pe trei ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. Poate evolua și mijlocaș stânga și a fost format de Cano Sport în țara natală. A mai evoluat în trecut la echipe precum FC Shkupi (Macedonia de Nord) și KVC Westerlo (Belgia). Ndong, care va purta numărul 12 la Craiova, a dezvăluit într-un interviu de ce a ales-o pe Universitatea și ce ambiții are alături de echipa din Bănie. „Universitatea Craiova este un club mare, iar aceasta este o decizie importantă pentru mine. După cum am spus, m-am simţit foarte bine la Start, dar în fotbal trebuie să faci anumite alegeri. Eu am citit despre istoria acestui club și aceasta a fost cauza principală pentru care am vrut să vin să joc aici și să dau tot ce am mai bun pentru echipă. Consider că acest club este cel mai bun din România. Mie nu îmi place să vorbesc despre mine, dar toți colegii și antrenorii pe care i-am avut alături la celelalte echipe au spus că sunt puternic din punct de vedere fizic și extrem de iute. Sunt foarte fericit pentru că toți m-au primit bine, de la colegii mei și până staff-ul tehnic. Personal, îmi doresc să evoluez în UEFA Champions League. Doamne ajută ca în anul acesta sau în următorul să jucăm în grupele competiției europene și să câștigăm trofee cu Craiova. Condițiile de antrenament pe care le avem aici sunt foarte bune. La echipa pentru care am evoluat înainte să vin aici ne-am pregătit pe teren cu gazon sintetic. Toate terenurile din Norvegia sunt artificiale. Când am ajuns aici am observat din prima că avem condiții superbe, mult mai bune decât în Norvegia. Campionatul de fotbal din România mi se pare bun și extrem de echilibrat. De la an la an, fotbalul a progresat și asta este un lucru foarte bun pentru țară și campionat. Sunt aici să ajut echipa și să dau tot ce am eu mai bun”, a declarat noul transfer.
Basilio Ndong poate debuta în acest weekend, în meciul din Superligă contra formației din Sibiu. Şi FC Hermannstadt a adăugat un nume important înainte de duelul de pe ,,Ion Oblemenco”. Oaspeții s-au întărit la nivel administrativ. Fostul portar Dani Coman (43 de ani) a revenit în postura de președinte executiv. El plecase de la Hermannstadt în luna august, precizând atunci că a luat decizia în semn de protest față de situația financiară a clubului.
„Am revenit cu tot sufletul, la fel de entuziast și motivat cum am venit și prima oară. Îmi doresc extrem de mult să facem performanță în continuare. Atunci când s-au pierdut cele 9 puncte, am zis că indiferent de ofertele pe care le-am avut și de discuțiile din această perioadă, îmi doresc să revin, să lupt alături de colegii mei pentru a recâștiga acele puncte muncite pe teren”, și-a motivat hotărârea noul și vechiul oficial al sibienilor.
Craiova – Hermannstadt se joacă sâmbătă, de la ora 20.00
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here