Craiova scârţâie! Egal cât un eşec la Giurgiu!

323

Universitatea Craiova a ratat o şansă bună de a obţine o nouă victorie în Liga I după umilinţa din partida cu FCSB. Oltenii nu au putut învinge la Giurgiu, deşi au fost echipa mai bună, şi au avut superioritate numerică în ultimele 20 de minute ale partidei, când se aflau în avantaj. Gustavo a deschis repede scorul pe terenul Astrei, după ce a transformat un penalti pe care tot el l-a obţinut (`5).
Gazdele au egalat imediat, printr-un şut plasat al lui Ioniţă, din afara careului (`8). Juveţii nu au fost impresionaţi de replica amfitrionilor, şi au avut alte ocazii mari, dar Mitriţă (`17) şi Gustavo (`35) au fost stopaţi de reflexele lui Iliev. Brazilianul Craiovei a reuşit în cele din urmă dubla în minutul 48, după o combinaţie frumoasă a oaspeţilor. Portarul Astrei s-a mai evidenţiat o dată, în minutul 62, când a scos un şut bun al lui Băluţă, dar a fost eliminat 10 minute mai târziu, după un gest nesportiv asupra lui Spahija.
Craiova nu a profitat de omul în plus şi a luat gol după o fază fixă, Dandea fructificând, cu capul, un corner executat de Balaure (`79).

Mangia: “Trebuia să închidem meciul”
Antrenorul Devis Mangia a declarat, după confruntare, că Universitatea nu scapă de vechile probleme. Juveţii au avut mai multe şanse să se distanţeze, dar ratările i-au taxat pe doljeni în final. “Am avut 70 de minute cu acțiuni pozitive și 20 de minute cu o evoluție dezordonată. A fost o eliminare în favoarea noastră, nu am știut să speculăm asta și va trebui să analizăm cele petrecute în finalul jocului. Ar fi trebuit ca în cele 70 de minute când am jucat foarte bine și am avut o posesie superioară să marcăm mai mult și să închidem meciul, dar nu am reușit. Echipa arată destul de bine la foarte multe capitole, dar în această pauză competițională ne vom pregăti și vom vedea cum putem să ne îmbunătățim prestațiile. Nu trebuie să ne gândim la clasament, ci să jucăm mai bine decât am făcut-o în ultimele două meciuri“, a spus italianul. Dezamăgiţi au fost şi jucătorii Craiovei, care sunt conştienţi că trebuie să tragă tare până la finalul sezonului regular.
“Este o dezamăgire foarte mare, am avut și un om în plus, nu am reușit să mai marcăm, dar asta este. Ne întoarcem la Craiova, o să vedem unde am greșit și sperăm ca măcar la meciul următor să nu mai facem aceleași greșeli. Trebuie să fim mai concentrați în fața porții. Vă dați seama că toți suntem dezamăgiți, de la antrenori și până la suporteri. Și ei își doreau victoria, pentru că veneam după o înfrângere cu FCSB. Nu vreau să mă gândesc pe ce loc terminăm returul, vreau ca în fiecare meci să dăm maximum, să scoatem cât mai multe puncte și la final o să vedem unde ne clasăm“, a spus Mitriță.
“Am marcat de două ori astăzi, am opt goluri în total, dar sunt foarte dezamăgit că nu am câștigat. Am făcut 70 de minute foarte bune și după nu știu de ce, cu un jucător în plus, am suferit și am primit și gol. Trebuie să lucrăm mai mult pentru meciul următor. Nu doar Mister (Mangia – n.r.) a fost nervos, toți am fost supărați după meci, dar campionatul este lung și trebuie să mergem înainte“, a declarat şi Gustavo.

Coman, atac la arbitrii!
După ce Astra a avut probleme cu arbitrajul în ultimele confruntări, preşedintele grupării giurgiuvene, Daniel Coman, a lansat un atac dur asupa conducătorului CCA, grecul Kyros Vassaras.
“E un rezultat bun, având în vedere că am egalat în 10, dar din informaţiile pe care le am, am înţeles că a fost penalty la Ioniţă. Suntem o echipă în reconstrucţie, dar să se înţeleagă că Astra Giurgiu încă nu a murit. Arbitrii nu înţeleg asta pentru că nu îi trage nimeni la răspundere. Arată în halul în care arată… Ne batem joc de munca băieţilor, care se antrenează zi de zi. Să vină un conducător român care să meargă la fiecare meci şi să ia deciziile corecte! Să se ducă în ţara lor şi să ne lase în pace”, a tunat Coman.

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova: 2-2 (1-1)
Au marcat: Ioniţă (`8) , Dandea (`79) / Gustavo (`5 penalti, `48)
Astra: Iliev – Iordache, Erico, Polczak, Radunovic (`51, Butean) – Mrzljak (`64, Moise), Dandea – Ioniță, Vinicius (`75, Lazar), Balaure – Le Tallec. Antrenor: Edi Iordănescu.
Universitatea: Calancea – Popov (`77, Datkovic), Spahija (`81, Burlacu), Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu, Bancu – Gustavo (`85, Mihai Roman), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Polczak `3, Dandea `46, Ioniță `69 / Spahija `72, Datkovic `90+5.
Cartonaș roșu: Iliev `73.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here