Craiova, primul pas spre finală

290

Universitatea Craiova trebuie să câştige meciul tur din semifinalele Cupei României pentru a avea şanse mari la finala competiţiei. “Ştiinţa” întâlneşte FC Botoşani, o echipă în compania căreia a avut viaţă grea în campionat, mai ales pe teren advers. Prima manşă se dispută, în această seară, pe Stadionul “Ion Oblemenco” de la ora 20.30. Antrenorul Devis Mangia refuză să-şi considere echipa “mare favorită” la câştigarea trofeului, mai ales că majoritatea specialiştilor le oferă oltenilor prima şansă la Cupă.
“Este o dublă foarte dificilă. Sunt 180 de minute foarte dificile plus eventualele prelungiri, trebuie să luăm în calcul toate aceste aspecte când pregătim meciul. Cu siguranţă, va fi un joc foarte greu, având în vedere şi rezultatele care s-au înregistrat în partidele din sezonul regulat, atât cel de la Severin, cât şi cel de la Botoşani. Indiferent de rezultatul din tur, orice este posibil şi asta s-a demonstrat şi în meciurile internaţionale. Au jucători de valoare cum ar fi Moruţan, Golofca, Golubovic, Roman şi acest atacant pe care l-au adus acum”, a declarat antrenorul italian. Tehnicianul Craiovei a mai spus că Alex Băluţă ar putea juca din primul minut, dar şi că formaţia sa nu resimte presiunea înaintea duelului din Bănie. “Băluţă face parte din lot, voi decide la ora jocului. Nu se simte nicio presiune, e o plăcere să ne luptăm pentru Cupa României. Obiectivele noastre sunt primele 3 locuri din campionat şi Cupă. E important să creştem în perioada următoare. Poziţia a treia ne aduce o calificare în cupele europene. Trebuie să jucăm fotbal şi să vorbim mai puţin, ştiţi ce s-a întâmplat în sezonul trecut”, a afirmat Mangia. Fostul jucător al Botoşaniului, Radoslav Dimitrov, ştie care este rezultatul perfect în primul meci: 3-0. Cu toate acestea, bulgarul recunoaşte că formaţia sa va avea de tras împotriva Botoşaniului. “Ne aşteaptă un meci foarte greu şi important. Sperăm să facem un rezultat bun, să nu luăm gol şi să mergem la retur cu moralul sus. Fiecare meci de acasă e foarte frumos, pentru că vine multă lume şi asta ne dă energie. Jucăm cu o echipă foarte bună, s-a luptat pentru calificarea în play-off până în ultima etapă. O să fie foarte greu, sper să fim mai buni şi mai puternici şi să-i învingem. FC Botoşani vine să scoată un rezultat cât mai bun pentru retur. Pentru mine un scor fără să primim gol e foarte bun. Un 3-0 ar fi perfect”, a spus fotbalistul de bandă.

Cârţu nu concepe ratarea trofeului
Fosta glorie a craiovenilor, Sorin Cârţu, nici nu vrea să se gândească la un eşec în semifinale. “Sorinacio” a declarat că “juveţii” nu mai au scuze dacă ratează trofeul şi anul acesta. Pentru Cârţu câştigarea Cupei ar fi o performanţă deosebită, mai ales că în finală Craiova ar întâlni un adversar şi mai slab cotat. “Normal ar fi să trecem testul fără probleme. E șansa băieților cea mai mare să ia Cupa și să scrie performanță. Bine, șansă mare au avut și anul trecut, ținând cont de echipele care rămăseseră în cursă pentru câștigarea Cupei, dar rezultatul îl știm cu toții. Cred că au învățat ceva anul trecut și normal ar fi să-și pună în valoare experiența. Ar trebui să exploateze șansa aceasta, să nu mai facă greșelile de anul trecut și să joace finala. Nu este un singur meci ca să zici că ai prins o zi slabă sau mai știu eu ce. Acum nu ai nici o scuză în eventualitatea unui eșec, dar nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Trebuie să faci în așa fel încât să te califici. Cred că echipa va juca finala și că o va câștiga, pentru că nici Hermannstadt și nici Mediaș nu prezintă vreun pericol”, a declarat Cârţu pentru Gazeta de Sud. În cealaltă semifinală, AFC Hermannstadt a trecut cu 1-0 în prima manșă de Gaz Metan Mediaș.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here