Craiova, prima victorie din noul sezon

331

Universitatea Craiova a reuşit primul succes din actuala ediţie a Ligii 1, duminică, la Călăraşi. Oltenii s-au impus cu 3-1 pe terenul nou-promovatei, după un joc în care un gol senzaţional a lui Fedele şi inspiraţia lui Mitriţă au făcut diferenţa. Deşi a reuşit victoria de debut în noul sezon, este evident că trupei din Bănie îi lipseşte, în continuare, un vârf veritabil. Pe de altă parte, Cicâldău a fost din nou folosit într-un rol mai ofensiv de către Mangia, iar de data aceasta decarul Craiovei a avut o evoluţie mult mai bună. Totuşi, achiziţia sezonului rămâne, până acum, portarul Pigliacelli, cel care a avut o intervenţie senzaţională în minutul 20, când l-a blocat pe Gaston Mendy. Replica oaspeţilor a venit în minutul 34, când Bancu a lovit transversala, iar Mitriţă a reluat peste poartă dintr-o poziţie dificilă. În cele din urmă, “Ştiinţa” a deschis scorul în minutul 45, printr-o “bombă” de la peste 30 de metri a lui Fedele, reuşită care poate candida de pe acum la “golul campionatului”. În minutul 51, o pasă filtrantă a lui Mitriţă l-a găsit în careu pe Cicâldău, care l-a păcălit pe Straton şi a obţinut un penalti, transformat de căpitanul Universităţii. Meciul nu a fost însă rezolvat, Mediop reuşind să înscrie în minutul 63, după o dublă eroare a lui Kelic. Liniştea a venit însă peste numai 10 minute, când Mitriţă a punctat din nou după o fază fixă. Liderul Craiovei a înscris dintr-o lovitură liberă din marginea careului, mingea fiind deviată de zid înainte să depăşească linia porţii. Scorul putea fi chiar mai mare, însă oaspeţii s-au jucat cu ocaziile în finalul partidei.

Dunărea Călăraşi – Universitatea Craiova: 1-3 (0-1)

Dunărea Călăraşi: Straton – Gligorov, Dobrosavlevici, Şandru, Mendy – Simon, Monroy (L. Marinescu, `59), C. Puşcaş  – Missi Mezou (V. Munteanu, `58), Kanda (Şeroni, `78), N. Mediop. Rezerve: Lungu – Buzan, Honciu, Alexandru. Antrenor: Dan Alexa.

U Craiova: Pigliacelli – Donkor (R. Popa, `78), Kelic, Briceag – Martici, Mateiu, Fedele (T. Ferreira, `86), Bancu- Burlacu (Baicu, `77), Cicâldău, Mitirţă, Rezerve:  Popescu – Gardoş, Borţa, Markovici. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Pușcaș `7 / Kelic `5, Cicâldău `67

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Mircea Ardelean.

Observatori: Aron Huzu, Constantin Țolea.

Mangia mai vrea jucători
Antrenorul italian al Craiovei, Devis Maniga, este conştient că formaţia sa mai are nevoie de fotbalişti pentru a forma o trupă care să se bată pentru titlu. Deşi nu a vrut să dezvolte ideea, Mangia a declarat că ştie profilul potenţialelor transferuri. Principalul Craiovei a mai spus că este nevoie de mult mai mult pentru a întoarce rezultatul din meciul cu Leipzig. “Mereu există presiune, e normal. Am controlat jocul, am avut oportunități de a înscrie, am avut o bară, am înscris trei goluri. E un efort să joci pe vremea asta. Tot ceea ce pot să spun e doar că le mulțumesc jucătorilor pentru evoluția de astăzi. Nu ne va fi ușor, astăzi am decis să folosesc și jucători care au evoluat la Leipzig, dar după o victorie e mai ușor să te recuperezi. Evoluția de astăzi nu e de ajuns, e nevoie de mult mai mult. Tot ceea ce știu este că jucătorii mei vor da totul pe teren. Știu de ce jucători mai avem nevoie. Știu. Avem nevoie de opțiuni diferite și trebuie să găsim rapid o soluție, ne uităm”, a afirmat italianul. Titularizat în premieră în Liga 1, elveţianul Matteo Fedele a declarat că Universitatea va face totul pentru a cuceri campionatul în acest an. Mijlocaşul speră la o evoluţie similară şi în meciul european de la Craiova. “În primul rând, echipa a făcut un meci bun, cu mentalitatea corectă și asta este important. Am meritat victoria și trebuie să continuăm la fel. Presiunea este pentru toate echipele. Nu știu dacă vom câștiga titlul, dar vom face totul pentru acest obiectiv. Sper să repetăm rezultatul și joi, la returul cu Leipzig. Toată echipa speră să facă un meci bun” a spus Fedele. Returul cu formaţia germană se va disputa joi, 16 martie, de la ora 19.30.
Cătălin Pasăre

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here