Craiova nu se apropie de lider

300

Universitatea Craiova şi CFR Cluj au oferit un duel încrâncenat în Bănie, dar spectacolul din teren a lăsat de dorit. “Ştiinţa” se chinuie serios în ofensivă în partea a doua a campionatului, reuşind doar un gol în primele trei jocuri. Ce-i drept, defensiva lui Devis Mangia nu a fost răpusă, până acum, în play-off, dar dacă alb-albaştrii nu marchează mai mult, pot doar să spere că-şi vor menţine locul 3 la finalul acestui sezon. Meciul cu ardelenii a debutat cu un pressing avansat al vizitatorilor şi intrări tari de ambele părţi. Prima mare ocazie a venit abia în minutul 36, când Hoban l-a întins pe Mitrovic cu un şut de la 25 de metri. Craiova a controlat partea a doua a primei reprize, dar, fără un vârf de careu veritabil, oltenii au făcut risipă de centrări la poarta adversă. CFR a dominat la capitolul ocazii, Mitrovic fiind din nou la post, în repriza secundă, când a intervenit bine la şutul lui Deac (`68). Cea mai mare oportunitate a “juveţilor” a venit în minutul 74, când efortul lui Mitriţă de la 20 de metri a fost anulat de intervenţia bună a portarului advers. Zlatinski a semnat ultima şansă pentru gazde, şutul său din afara careului fiind prins de Vâtcă. De notat că, în acest meci, Gardoş şi Glavina au debutat la gazde. În etapa viitoare, Craiova se deplasează la FCSB, iar elevii lui Devis Mangia au nevoie de un rezultat pozitiv pentru a mai spera la titlu.

Frustrare în Bănie
După egalul cu CFR Cluj, fotbaliştii Craiovei au recunoscut că rezultatul nu îi ajută. Proaspătul “tricolor” Alexandru Mitriţă a spus că ardelenii şi-au atins scopul, iar meciul cu FCSB va fi mai reuşit. “Nu trebuia să pierdem puncte. CFR a făcut un meci defensiv. Din păcate doar atât am reuşit, sperăm să facem mai multe la meciul viitor. Nu s-a jucat prea mult fotbal în această seară, mai mult stăteam pe jos. Ei au venit şi şi-au făcut jocul. Cu siguranţă, meciul cu FCSB va fi mult mai frumos. Suntem două echipe care jucăm fotbal”, a spus Mitriţă. Debutant la Craiova, fundaşul Florin Gardoş a explicat că trece printr-o perioadă grea. “A fost bine, se putea și mai bine, dacă e să mă refer la rezultat. Nu am fost surprins, îmi doream să fiu pe foaie încă de la început. Nu s-a întâmplat nimic, a trebuit o perioadă de acomodare, normal. A fost poate și faptul că echipa nu a luat gol, apărarea a jucat foarte bine. Am încercat să fiu înțelegător și să am răbdare. Nu e ușor să fii nici în situația mea, nu e ușor nici în situația antrenorului, care are de ales din 25 de jucători. Încerc să înțeleg pe toată lumea și să îmi fac treaba“, a spus Gardoș. În schimb, antrenorul Universităţii Devis Mangia, s-a “răfuit” cu centralul Marius Avram. “Nu i-am reproșat nimic, doar m-am dus să îl întreb, să știu dacă pierd informații sau o regulă nouă. Știam că dacă se fac toate schimbările, se dau cel puțin 3 minute de prelungiri, iar el a dat numai două. L-am întrebat pe arbitru dacă e o regulă nouă. Dacă este, atunci data viitoare să mă aștept la același lucru”, a spus, ironic, Mangia. Italianul a admis totuşi că este nevoie de mai multă calitate pentru ca trupa din Bănie să obţină rezultate. “Nu am jucat prea bine, nu a fost un spectacol tocmai reușit. Poate fi și vina gazonului, care nu permite o exprimare prea bună a echipelor. Am știut că CFR va juca așa, problema e că nu am găsit o soluție. Am muncit, dar nu am găsit soluția. CFR nu ne-a surprins. În unele momente a controlat mai bine jocul, dar nu a fost un joc prea bun. Multe mingi lungi și greșeli tehnice din partea ambelor echipe, nu mi-a plăcut jocul. Așa e fotbalul, sunt momente diferite ale sezonului. În prima parte a sezonului am lucrat mai bine în atac, acum am lucrat mai bine în apărare. Trebuie să găsim un echilibru și încercăm să găsim soluții pentru a ne crea mai multe ocazii“, a explicat tehnicianul.

Universitatea Craiova – CFR Cluj: 0-0
Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic (`79, Gardoș), Ferreira – Martic, Santos (`76, Mateiu), Zlatinski, Bancu – Gustavo (`72, Glavina), Băluță, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
CFR Cluj: Vîtcă – Cr. Manea, Nascimento, Boli, Paulino – Hoban, Dokovic (`70, Al. Ioniță) – Deac, Culio, Păun (`58, Costache) – Omrani (`87, Țucudean). Antrenor: Dan Petrescu.
Cartonașe galbene: Kelic `7, Santos `25, Martic `83, Mateiu `86 / Culio `82.
Au arbitrat: Marius Avram – Mircea Orbuleț, Vladimir Urzică; Iulian Dima.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here