Craiova nu are continuitate! Egal cu iz de înfrângere la Ploieşti

736

Universitatea Craiova nu arată ca o echipă matură, iar oltenii au demonstrat asta din plin, sâmbătă, când au remizat, la Ploieşti, cu Chindia (1-1). Elevii lui Victor Piţurcă au evoluat din minutul 28 în superioritate numerică, după eliminarea lui Ivancic, care i-a administrat un cot în nas lui Bălaşa. Părea o simplă formalitate pentru alb-albaştrii să-şi adjudece cele trei puncte, dar pe măsură ce timpul s-a scurs, vizitatorii au rămas fără idei. Umilinţa putea fi desăvârşită pentru olteni, când mijlocaşul împrumutat chiar de Craiova la Târgovişte, Ovidiu Bic, a marcat după o fază fixă, în minutul 61. Ştiinţa a revenit repede în joc, dar cu noroc, lovitura liberă a lui Cicâldău fiind deviată în poartă de Benga (`64). Piţurcă a încercat degeabă să revitalizeze ofensiva, nici Ioniţă, nici Zakaric nu au adus un plus calitativ. Surprinzător, pentru al doilea joc la rând, Carlos Fortes şi Mihai Roman, ambii atacanţi de careu, au fost lăsaţi în afara lotului.

Piţurcă: ,,Este inadmisibil, puteam să şi pierdem”
Antrenorul Universităţii a fost extrem de realist după meci, dar şi critic la adresa jucătorilor săi. Piţurcă a admis că juveţii au evitat o înfrângere ruşinoasă şi trebuie să mai lucreze, chiar şi în plan mental.
„Explicația este că dacă nu reușești să marchezi la începutul jocului, când ne-am creat ocazii de gol și echipa adversă joacă în inferioritate, așa se întâmplă. Noi am jucat slab. Pe alocuri a jucat mai bine echipa din Târgoviște. Până la urmă trebuie să fim mulțumiți și cu acest meci nul. Probabil, dacă nu egalam repede din acea fază fixă, puteam să și pierdem meciul. Sunt supărat pentru tot ceea ce s-a întâmplat în teren! Este inadmisibil să joci cu un om în plus, să fii echipa mai valoroasă și să nu-ți creezi ocazii clare de a înscrie. Asta mă supără mai mult. Antrenamente în care punem accent pe finalizare se fac tot timpul, dar dacă nu ești concentrat poți să ratezi. Așa cum a ratat Mihăilă, Cosic singur cu portarul la 6 metri, și alți jucători. Le-am și spus jucătorilor mei că întâlnim o echipă care muncește foarte mult în teren și că joacă și cu sufletul! Așa s-a și întâmplat. Nici nu s-a văzut că Târgoviște a jucat cu un om în minus. M-a afectat acest meci, pentru că aveam așteptări mult mai mari de la jucătorii mei la acest joc. Nu este nicio presiune. Eu nu văd așa ceva. Era un joc de fotbal, veneam după un meci foarte bun și trebuia să jucăm de aceeași manieră, dar nu am reușit să ne concentrăm. Am remarcat că psihic nu stăm bine, deci trebuie să lucrăm și la capitolul ăsta“, a declarat Pițurcă.

Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova: 1-1 (0-0)
Chindia Târgoviște: Aioani – Martac, Benga, Leca, Neciu (80, Dumitrașcu) – Negruț (89, Novac), Rață, Bic, Yameogo – Ivancic, Dumiter (77, Voduț). Antrenor: Viorel Moldovan.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa (63, Acka), Tiago, Bancu – Ivanov (64, Ioniță), Cicâldău, Cosic – Bărbuț, Ivan, Mihăilă (68, Zakaric). Antrenor: Victor Pițurcă.
Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Valentin Avram (București), Mihai Marius Marica (Bistrița) Rezervă: George Rădulescu (București)
Observarori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe), Ioan Miroșan (Piatra Neamț)
Cartonașe galbene: Yameogo / Mihăilă, Ivan, Cicâldău, Bancu
Cartonaș roșu: Ivancic (28)
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here