Craiova, neînvinsă după 7 runde!

2

Universitatea Craiova a bifat un nou meci fără înfrângere în Liga 1. Trupa antrenată de Devis Mangia a reuşit să câştige pe terenul campioanei Viitorul Constanţa, scor 0-2. Fostul jucător al lui Gheorghe Hagi, Alex Mitriţă, nu a avut milă de “marinari”, şi a reuşit ambele goluri ale partidei. Mijlocaşul Craiovei a încris în minutul 27, când l-a deposedat pe Florinel Coman în careul Viitorului, şi a tras cu sete la colţul lung. Al doilea gol a venit în minutul 71, când Tiago Ferreira i-a oferit lui Mitriţă o super pasă, iar cel din urmă a “ciupit“ mingea pe lângă Râmniceanu. Defensiva Craiovei a fost la înălţime încă o dată, iar Calancea a intervenit providenţial când a fost cazul. Portarul din Bănie s-a remarcat la ocaziile lui Țucudean (`57, `68) şi Florinel Coman (`63). Mangia a bifat a treia victorie consecutivă, iar Craiova, care nu a primit gol de trei etape, are una dintre cele mai bune apărări după primele 7 runde.

Mitriţă nu s-a bucurat la goluri
Eroul partidei de duminică, Alex Mitriţă, nu a sărbătorit reuşitele de la Ovidiu. Craioveanul a plecat la Pescara chiar de la formaţia lui Gheorghe Hagi, şi spune că experienţa din Peninsula l-a ajutat să crească în fotbal. “În semn de respect pentru fosta echipă, pentru colegi, pentru domnul Hagi, care m-a ajutat în carieră, nu m-am bucurat la goluri. Ce am lucrat în antrenamente am făcut pe teren. În Italia, așa cum am declarat de mai multe ori, am crescut mult din punct de vedere fizic și tactic. Devis Mangia mi-a prezis înainte de meci că voi da două goluri și așa a fost“, a declarat Mitriță, care a ajuns la trei goluri în acest sezon. Unul dintre stâlpii Craiovei de la mijlocul terenului, Alex Mateiu, a spus că succesul este unul mare, în ciuda formei slabe pe care o arată deţinătoarea titlului. “Sunt trei puncte foarte importante pe terenul campioanei, unde greu se câștigă. Și anul trecut am bătut cu 1-0, acum cu 2-0. Ne bucurăm că am am reușit această victorie care ne duce pe locul doi. Viitorul joacă foarte bine, păcat pentru ei că nu o bagă în poartă. În privința antrenamentelor cu Mangia, sunt puțin mai diferite, se mizează mai mult pe aspectele tactice, fapt care cred că se observă“.

Mangia, mulţumit
Antrenorul Universităţii, Devis Mangia, este satisfăcut că forma bună a juveţilor a fost confirmată de un nou succes. Tehnicianul italian a declarat că nu va forţa cu Alex Băluţă, dacă nu este refăcut, deşi căpitanul Craiovei era anunţat titular în acest joc. “Sunt încântat pentru băieți, pentru că era o partidă foarte importantă pentru noi. Trebuia să confirmăm faptul că cele două victorii avute până acum nu au fost întâmplătoare. Ne gândim doar la meciul cu Gaz Metan de vineri, un alt joc dificil. Nu știu dacă va intra Băluță, s-a antrenat săptămâna această, dar înaintea meciului nu era sută la sută și de aceea nu l-am forțat. Am fost norocos în ceea craiova ce privește previziunile și îl felicit pe Mitriță pentru cele două goluri, dar și pe coechipierii care l-au pus în situația de a marca“, a declarat Devis Mangia. “Trebuie să ne regăsim din nou cadența, să obținem o victorie și să ne recâștigăm încrederea. Durerea înfrângerii nu e atât de mare, fiindcă Mitriță a dat două goluri, unul dintre copiii pe care i-am ajutat să crească la Academie.Nu ne mai intră, nu mai vedem poarta. Mintea cred ca e blocată, trebuie să facem ceva. Aţi văzut ce tâmpenie de gol am luat? Primul mă refer! Coman trebuia să dea în minge, n-a dat, asta e”, a spus antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, după meci.

Viitorul Constanţa – Universitatea Craiova: 0-2 (0-1)
FC Viitorul: Râmniceanu – Boli, Țîru, Mladen (`75, T. Băluță), Ganea – Lopez, Eric (`69, Chițu), Herea (`69, Cicâldău) – Vână, Țucudean, Coman. Antrenor: Gică Hagi.
Universitatea Craiova: Calancea – Spahija (`69, Screciu), Kelic (`61, Barthe), Ferreira – Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Gustavo, Burlacu (`81, Roman), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here