Craiova îşi continuă,impasibilă, drumul spre titlu

565

Incertitudinea din fotbalul românesc nu a oprit-o pe Universitatea să câştige un nou meci vital în goana după titlu. Craiova s-a impus şi la Botoşani (0-2) şi are acum 4 puncte peste CFR Cluj. Între timp, problemele continuă pentru ardeleni, care nu au putut juca meciul din această rundă cu FCSB. Şase cazuri de infectare există în tabăra campioanei: Alexandru Păun, Grzegorz Sandomierski şi Damjan Djokovic fiind printre jucătorii infectaţi. Revenind la partida de duminică, oaspeţii s-au impus meritat în Moldova. La fel cum au făcut-o în meciul cu FCSB, oltenii au câştigat după două lovituri de la punctul cu var. Reuşitele victoriei au purtat semnătura lui Cicâldău (73) şi Gustavo (90+5). Craiova a ratat extrem de multe ocazii, dar, în cele din urmă, oportunităţile irosite nu s-au întors împotriva echipei lui Cristiano Bergodi. Italianul are şase victorii consecutive pe banca Ştiinţei şi priveşte spre meciul de la Astra.,,Bine că am câştigat pentru prima oară. A fost un meci reuşit, bun pentru că în prima repriză eram puţin nervoşi, neliniştiţi. A doua repriză am jucat bine şi am avut şi ocazie mare, puteam câştiga cu un scor mai amplu. Suntem mulţumiţi, vreau să felicit băieţii, pentru că nu e uşor să câştigi aici şi, atunci, meritul e al lor” a mărturisit principalul din Bănie.„Victoriile aduc victorii, ne bucurăm foarte mult. Sperăm să o ţinem tot aşa, mai avem două jocuri şi sperăm să scoatem 6 puncte. De şase ani de zile avem viaţă grea aici, ne bucurăm că am spart gheaţa şi am adus o victorie importantă când era nevoie de ea. Presiunea există, dar este foarte frumoasă. Nu am mai trăit aşa ceva niciodată, este prima oară când trăiesc momentul ăsta şi mă bucur foarte mult. Sper ca, de acum, an de an să joc cu presiunea asta. Se vede că suntem un grup unit şi ne bucurăm foarte mult de acest moment”, a declarat Alex Mateiu.,,Eu zic să nu vorbim încă de titlu pentru că mai avem două meciuri foarte grele. Toţi jucătorii de la noi sunt foarte responsabili, am limitat ieşitul în oraş, nu ieşim deloc, mai avem două săptămâni şi sperăm să plecăm în vacanţă fericiţi”, a adăugat ,,decarul” Alex Cicâldău.

Cer din nou amânarea finalei
Pentru ca finalul întrecerii interne să fie unul disputat, conducerea Universităţii insistă ca finala Cupei României să nu se mai joace în această săptămână, ci după terminarea campionatului. FCSB întâlneşte Sepsi în ultimul act al competiţiei, iar dacă bucureştenii câştigă îşi asigură biletele pentru Europa. Cum Astra nu are dreptul de a juca în competiţiile continentale, şi FC Botoşani va fi calificată automat în preliminariile Europa League. FCSB şi Botoşani mai au de jucat cu CFR Cluj, dar nu ar mai avea un obiectiv clar în play-off.
„Noi vrem să se amâne meciul din finala Cupei României. Dacă FCSB câștigă Cupa României, CFR va juca cu două echipe care nu ar mai avea motivație. Nu acuz! Și noi am face la fel, am încerca să ne odihnim jucătorii. Dacă FCSB o să joace cu juniorii este treaba lor, dar de ce să nu evităm acest lucru pentru integritatea competiției. De ce să nu ai FCSB-CFR Cluj cu cuțitele pe masă? Dacă federația nu acceptă, asta este! O să jucăm așa cum este programul. FRF și LPF trebuie să se bată la UEFA să mai primească 2-3 zile în plus. Tragerea la sorți pentru primul tur preliminar din Europa League e pe 9 august. Inclusiv tragerea poate să fie cu Sepsi/FCSB. Pentru asta trebuie să facem diligențele de rigoare”, a declarat finanțatorul echipei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru.Sepsi – FCSB se joacă miercuri, de la ora 20.00

FC Botoşani – Universitatea Craiova: 0-2 (0-0)
Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – E. Papa, Carlone (72, Babunski) – Ashkovski (85, Fili), Ed. Florescu (72, Cîmpanu), Ofosu (69, Keita) – Dugandzic.
Antrenor: Marius Croitoru.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, N. Bancu – Nistor (87, Gustavo), Mateiu (87, Ivanov), Cicâldău – Bărbuţ (67, Baiaram), Koljic, Mihăilă.
Antrenor: Cristiano Bergodi.
Cartonașe galbene: Croitoru, Șeroni, Haruț / Bancu, Cosic, Mihăilă, Baiaram, Mateiu.
A arbitrat: Radu Petrescu
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here