Craiova, încă o înfrângere în amicale: ,,Nu contează prea mult rezultatele”

813

Universitatea Craiova a pierdut cel de-al treilea amical al iernii, disputat în Antalya cu formaţia Pogon Szczecin (locul 3 în Polonia). Din păcate, nici în acest meci echipa condusă de Corneliu Papură nu a arătat mare lucru. Construcţia a fost greoaie, iar nesincronizările din defensivă rămân un motiv de îngrijorare. Faţă de meciul cu FC Aarau, antrenorul Ştiinţei a folosit o formaţie mai experimentată în primele 60 de minute, foarte probabil apropiată de formula standard pe care va merge, deşi Valentin Mihăilă a fost singurul eligibil sub 21 de ani. Craiova a jucat cu Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Mățel – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Roman, Mihăilă. Spiridonovic (`14) şi Benyamina (`31) au punctat pentru formaţia adversă în actul întâi, Cicâldău reuşind golul Universităţii dintr-un penalty obţinut tot de el (`37). După ce Martic a ratat o ocazie importantă în minutul 58, Papură a schimbat liniile. Din minutul 61 au intrat pe teren Marinescu – Vlădoiu, Bălașa, Tiago, Juncu – Danciu, Ionuț Popescu, Ivanov – Bărbuț, Nițu, Baiaram. Manias a stabilit scorul final în minutul 72, iar oltenii nu şi-au mai creat ocazii mari de gol până la final.
Craiova mai are de susținut două jocuri de verificare în cadrul stagiului din Turcia. Partidele vor avea loc pe 23 ianuarie, cu Zaglabie Lubin (locul 10 în prima ligă din Polonia), respectiv 24 ianuarie, cu AC Wolfsberger (locul 4 în prima ligă din Austria). În primele două teste, juveţii au obținut o victorie, 2-0 cu Eintracht Brawnschweig, și au fost învinşi cu 0-1 de FC Aarau.„Am întâlnit o echipă foarte bună, masivă și cred că a fost un antrenament foarte bun. Acum nu contează prea mult rezultatele. Noi trebuie să încercăm să ne facem jocul.
Cred că toți jucătorii se pregătesc foarte bine. Toți trag de ei ca să ajungă la un nivel cât mai bun din punct de vedere fizic. Cred că până la finalul cantonamentului o să fim toți 100% pregătiți“, a declarat fundaşul Ștefan Vlădoiu.Antrenorul Corneliu Papură a spus, în schimb, că nu simte presiunea rezultatelor, dar nu poate face promisiuni. Tehnicianul oltean consideră că are la dispoziţie un lot valoros, şi este convinsă că va găsi cea mai bună formulă de joc până la primul meci oficial.„Suntem într-o perioadă de pregătire şi este important să ne atingem obiectivele pregătirii. În momentul în care o să începem campionatul o să fim la cele mai bune standarde pentru a câştiga fiecare meci. Cred că avem jucători buni, pretabili pentru naţională. La orice echipă ai presiune ca antrenor. Asta este la Craiova tot timpul.Trebuie să muncim şi să realizăm ceea ce ne dorim. Meciurile de pregătire sunt cu totul altfel. Când jucăm pe puncte este cu totul diferit, este altă abordare a jucătorilor. Nu pot să promit nimic. Tot ce ştiu este că muncim cu toţii ca să fim cât mai buni“, a precizat Papură.Confruntarea Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș este programată vineri, 31 ianuarie, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here