Craiova e în sferturile Cupei. Mangia: “Cred că am învăţat ceva din acest meci”

391

Universitatea Craiova merge mai departe să-şi apere trofeul câştigat în sezonul precedent. Formaţia lui Devis Mangia s-a impus categoric, în optimile Cupei României, la Turnu Măgurele, dar a suferit în prima parte a confruntării cu Turris-Oltul. Antrenorul italian a decis să menajeze mai mulţi jucători pentru această partidă, inclusiv pe căpitanul Mitriţă. De asemenea, Florin Gardoş nu a fost oprit în lot nici pentru acest meci din raţiuni tactice. Socoteala doljenilor nu a ieşit în primul mitan, când Fotescu a marcat pentru gazde după o greşeală mare a lui Donkor (`38). Rocha şi Colli nu s-au mai întors de la cabine, fiind schimbaţi de Mateiu şi Koljic. Leii au muşcat încă din debutul actului secund, iar fundaşul Donkor s-a revanşat pentru greşeala făcută şi a înscris cu latul după un corner(`49). Peste alte două minute, Bancu a dus-o pe Ştiinţa în avantaj, după o pasă a lui Dimitrov. Acelaşi bulgar l-a servit ideal şi pe Burlacu, al cărui şut necruţător l-a învins pe Poiană (`79). Cicâldău a marcat al doilea gol în alb-albastru în minutul 88.

Bancu: “Nu au fost discuţii aprinse în vestiar”
Internaţionalul Craiovei, Nicuşor Bancu, a declarat după calificarea în sferturi că lotul pe care îl are Universitatea îi permite echipei să atace titlul şi Cupa României. Cu toate acestea, fotbalistul a admis că “juveţii” nu au intrat foarte conectaţi pe teren.“Am vorbit înainte de meci să nu-l tratăm cu lejeritate, dar se pare că nu a fost așa. Am intrat mai lejer în meci și s-a văzut asta, pentru că am primit și gol, dar la pauză ne-am motivat și am reușit să întoarcem rezultatul. Nu au fost discuții aprinse în vestiar, pentru că Mister știe să gestioneze asemenea lucruri. A intrat, ne-a spus ce trebuie să facem în plus și în a doua repriză s-a văzut că am pus în practică și ne-a ieșit. Cupa este obiectivul nostru, trebuie să mergem pe o pantă ascendentă, cum am făcut-o până acum, pentru că avem o lună și jumătate de când nu pierdem. Avem un lot foarte numeros în acest sezon, mă bucur că s-au făcut transferurile și că suntem ok pe toate posturile. Sper ca în acest an să ne batem pe ambele fronturi, să câștigăm cât mai multe meciuri“, a spus Bancu. Antrenorul Craiovei, Devis Mangia, a declarat că s-a văzut nevoit să facă schimbări în partea a doua a confruntării, după o evoluţie ştearsă a unora dintre elevii săi. “Cred că am învățat ceva și din acest meci. Pentru mine a fost necesar să schimb ceva și în repriza a doua a fost ok jocul nostru. Nu a fost o problemă cu jucătorii schimbați, ci cu jocul în ansamblu. Am schimbat și s-a remediat totul. Probabil că jucătorii au înțeles mesajul meu. Pentru mine a fost important să le dau minute câtorva jucători care nu au evoluat prea mult până acum, Dimitrov, Briceag, Meza Colli, Rocha, Baicu și alții. În ceea ce-l privește pe Gardoș, aceasta este decizia mea de la ora actuală, să rămână în afara lotului, dar porțile sunt deschise pentru toți jucătorii. Pe Bărbuț, Mihăilă, Mitriță și Kelic i-am menajat, a fost necesar. La Markovic este o problemă la genunchi, la menisc, dar eu cred că va vorbi clubul despre această situație. E păcat. Acum cred că am un lot mai complet decât anul trecut și putem lupta pe ambele fronturi, dar nu știu ce se va întâmpla pe viitor. Este important să ne recuperăm pentru meciul de la Iași. Eu voiam să-i menajez puțin pe Koljic și pe Mateiu, dar a fost nevoie de ei în repriza a doua. Pentru mine urmează un meci foarte greu la Iași“, a explicat Mangia.

Gol pentru Alinuş
Alex Fotescu, jucătorul care a deschis scorul în partida de marţi, i-a dedicat golul fotbalistului gorjean Daniel Bălaşa, cel care a suferit pierderea fiului său cel mic, Alinuş. Atacantul de la Turnu Măgurele a avut un tricou inscripţionat cu chipul mezinului familiei Bălaşa. “Craiova merită din plin calificarea. Galbenul de la gol l-am luat pentru Alinuș, care acum este îngerașul familiei Bălașa. El a dispărut dintre noi luna aceasta și am încercat să-i aduc un omagiu și să încurajez familia lui să meargă înainte. Alinuș a luptat așa cum poate nu o facem noi și ne-a dat o lecție de viață tuturor. Mi-am asumat acest cartonaș. Am simțit toată săptămâna că o să marchez și de aceea am și făcut tricoul acesta, cu chipul lui Alinuș“, a declarat Fotescu.
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Universitatea Craiova: 1-4 (1-0)
Turnu Măgurele: I. Poiană – C. Juncănaru, A. Sălcianu, B. Matei, F. Mitrea – C. Savin, L. Băjenaru (`85, Dincă) – G. Mărioara (`66, Pahonțu), A. Pencea (`80, Tescan), A. Fotescu – C. Dragu. Antrenor: EriK Lincar.
Craiova: L. Popescu – I. Donkor, T. Ferreira, M. Briceag – R. Dimitrov, A. Cicâldău, M. Fedele, N. Bancu – C. Meza Colli (`46, Mateiu), N. Rocha (`46, Koljic), R. Baicu (`72, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here