Craiova – Dinamo, şocul din sferturile Cupei

394

Casa Fotbalului a găzduit joi, 11 ianuarie 2018, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2017-2018. De departe, cel mai tare meci din această fază este Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti, care spre deliciul suporterilor olteni seva juca în Bănie.

Meciurile din sferturile Cupei României în urma tragerii la sorți:
CS U Craiova – Dinamo București
Hermannstadt – FCSB
Gaz Metan Mediaș – AFC Astra
FC Botoșani – Politehnica Iași

Jocurile vor avea loc în perioada 27 februarie – 1 martie, şi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă. În conformitate cu modificarea articolului 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate în timpul regulamentar.

Băluţă: “Suporterii ne vor împinge spre calificare”
Craiovenii par mulţumiţi că sorţii le-au scos în cale Dinamo, mai ales că derbiul va avea loc pe Ion Oblemenco, unde deja se anunţă casă plină. Antrenorul Universităţii, Devis Mangia, a declarat că se aşteaptă la o confruntare dificilă, dar prevede un joc spectaculos între cele două formaţii. “Meciul cu Dinamo din sferturile Cupei va fi cu siguranță unul frumos, un meci important pentru noi, atât prin prisma adversarului, dar și pentru că ne dorim să ne calificăm mai departe în această competiție. Mă bucur foarte mult că jucăm acasă în fața suporterilor noștri care cu siguranță vor face o atmosferă foarte frumoasă. Noi am avut un traseu destul de dificil în Cupa României spre deosebire de alte echipe, care au început cu adversari din Liga a III-a și a II-a, dar nu ne supără acest lucru. Vrem să jucăm frumos, să facem un joc bun și să ne calificăm în semifinale”, a declarat Mangia.
Fundaşul croat Renato Kelic speră ca istoria de anul trecut să se repete. Atunci, Craiova a trecut de Dinamo, tot în sferturile Cupei, după un joc dramatic disputat la Severin. “Va fi un meci foarte frumos. Și anul trecut am jucat împotriva celor de la Dinamo și a fost foarte frumos, cu stadionul aproape plin, am câștigat și am continuat în Cupă. Sper să facem și acum un joc bun și să mulțumim suporterii noștri. Eu cred că o să câștigăm acest meci. E un avantaj că jucăm acasă și avem suporterii în tribune”, a spus Kelic.
Căpitanul Alexandru Băluţă a declarat că succesul trebuie obţinut în primul rând pentru fani, care vor face o atmosferă de zile mari la acest duel. “Cred că va fi cel mai frumos meci din acest sfert de finală al Cupei României. Sunt foarte fericit că am căzut cu Dinamo pentru că nici nu vreau să mă gândesc ce atmosferă va fi pe stadion. Sunt sigur că va fi unul plin şi trebuie să fim la înălţimea fanilor. Suporterii ne vor împinge spre o victorie frumoasă. Îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm”, a afirmat Băluţă.

Miriuţă: “Jocul de Cupă e ultima mea problemă”
Antrenorul dinamoviştilor, Vasile Miriuţă, este concentrat mai mult pe campionat. Orice pas greşit le poate fi fatal “câinilor”, care dau piept în primul meci din 2018 tot cu craiovenii.“E un meci foarte greu, de totul sau nimic, dar e ultima mea problemă jocul din Cupă cu Craiova. Avem patru meciuri în februarie, numai pe astea le am în cap, nu meciul de Cupă cu Craiova. Este un meci de tradiție, avem nevoie de fanii noștri să ne susțină. Când cântă suporterii lui Dinamo prindem aripi indiferent de stadionul pe care jucăm, ne împing de la spatePrimul meci în campionat e cu Craiova și trebuie să-l câștigăm, nu există altă variantă”, a declarat Miriuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here