Craiova devine principala contracandidată a Clujului

1155

Universitatea Craiova s-a impus în restanța cu FC Botoșani, consemnând al doilea succes al lui Cristiano Bergodi pe banca ,,juveților”. Gazdele au învins formația moldavă cu 2-1, Nistor (31) și Koljic (72) fiind macatorii golurilor. După ce ambii fundași centrali s-au accidentat, Dugandzic a redus din diferență în minutul 89. Oaspeții nu au mai avut forța să înscrie și golul egalării, iar Universitatea s-a apropiat la 4 puncte de CFR Cluj. După meci, jucătorii au fost întâmpinați cu torțe și cântece de pătimașii suporteri olteni, care le-au cerut să aducă titlul în Bănie. Antrenorul Cristiano Bergodi a declarat, la finalul partidei, că echipa începe să se miște mai bine.„Echipa a jucat bine, cu excepția ultimelor minute. Dar sunt fericit și îi felicit pe băieți. Era foarte important să câștigăm aceste două meciuri. Am venit de puțin timp, dar băieții au jucat bine, chiar mai bine decât la meciul cu Astra. Am creat ocazii, nu e ușor, dar mi-ar plăcea ca echipa să fie mai compactă. Important în creșterea echipei este să facem mai bine faza defensivă”, a spus tehnicianul italian. Nistor, care a spart gheața și în campionat pentru Craiova, a declarat că succesul trebuia să fie obținut mai ușor.„Scorul din meciul cu Botoșani e un pic mincinos, am avut foarte multe ocazii, în prima repriză am avut şi o bară. Ne bucurăm că am obţinut cele trei puncte şi că ne-am apropiat la patru puncte de CFR Cluj. Mă bucur foarte mult pentru acest gol deoarece am împlinit şapte ani de la căsătorie şi sunt foarte fericit”, a declarat mijlocașul.Fundașul Mihai Bălașa a spus că jucătorii Craiovei s-au învățat cu finalurile dificile de meci. Fostul stelist a admis că trebuie îmbunătățită faza defensivă.„Ăștia suntem noi, ne place să trăim cu emoții. Sper ca în partidele viitoare să nu mai lăsăm totul pe ultima sută de metri și să rezolvăm meciul mai repede. Și cu Astra Giurgiu a fost la fel… O să lucrăm și o să rezolvăm problemele. Toată lumea știe ce jucător a fost Mister Bergodi. Ne ajută foarte mult cu sfaturi și ne spune mereu că apărarea începe de la atacant. Trebuie să lucrăm mai mult toată echipa. Este greu să joci două meciuri în patru zile, dar era important ca Mister să nu schimbe jucători pentru că trebuie să reglăm relațiile de joc”, a declarat Mihai Bălașa.,,Nu este bine că luăm gol, dar este bine că am câștigat. Eu cred că acest campionat se va juca până la final… Sper să nu pierdem la Cluj, iar eu cred că și FCSB mai are șanse. Dacă nu pierdem rămânem în lupta pentru titlu”, a declarat și Alexandru Mateiu.Craiova și-a consolidat și poziția secundă, având acum un avans de 5 puncte față de FCSB. Duelul din Gruia este programat duminică seara, la ora 20.00.

,,Rezervele” au pierdut cu Argeș
Miercuri, în Lunca Jiului, s-a disputat și amicalul cu FC Argeș, formație de ligă secundă. Pentru doljeni au evoluat și unii dintre fotbaliștii prezenți pe teren în meciul oficial cu Botoșani. Bogdan Vătăjelu a deschis scorul pentru gazde, în minutul 11. Totuși, echipa lui Bergodi a încasat trei goluri până la finalul confruntării, prin Prepeliţă (28), Nini Popescu (48) și Şerban 85.
Pentru Craiova au evoluat: Marinescu – Olteanu, Gardoş, Mitran, Vătăjelu – Qaka, Ivanov, Gustavo – Bărbuţ, Niţu, Baiaram. Au mai intrat: L. Popescu – Vadasis, Cosic, Al. Popescu, Danciu.

Universitatea Craiova – FC Botoșani: 2-1 (1-0)
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (76, Vătăjelu), Acka (85, Ivanov), Bălaşa (67, Cosic), Bancu – Nistor (85, Gustavo), Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic (85, Baiaram), Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Botoşani: E. Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – E. Florescu, E. Papa (70, Ebenhofer) – Aşkovski (76, Cîmpanu), Keyta (76, Babunski), Ofosu (82, Fili) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here