Craiova a terminat turul cu două victorii consecutive

164

Universitatea Craiova şi-a consolidat poziţia de play-off cu încă un succes în ultima rundă a primei părţi din sezonul regulat. După victoria importantă obţinută împotriva formaţiei FCSB, elevii lui Devis Mangia au bifat alte trei puncte extrem de preţioase pe terenul Astrei. Vizitatorii s-au aflat mai mereu la cârma jocului, dar au găsit greul drumul spre poarta adversă în prima repriză. Scorul a fost deschis de căpitanul Alex Mitriţă, care, după o pasă a lui Mihăilă, a şutat din interiorul careului fără speranţe pentru Lazar (`38). În schimb, giurgiuvenii nu s-au remarcat în prima parte decât prin faultul dur al lui Alibec, care l-a atins cu crampoanele pe faţă pe Kelic, dar a văzut doar cartonaşul galben. Croatul a fost schimbat de Ferreira cu 10 minute înainte de intrarea la cabine. În partea a doua, beneficiind de mai multe spaţii, Universitatea a devenit mai activă în plan ofenisv. Oltenii şi-au dublat avantajul în minutul 62, când Cicâldău a pus latul la o minge scoasă de Mitriţă în 10 metri. A fost primul gol în tricoul alb-albastru pentru mijlocaşul venit de la Viitorul. Elvir Koljic a încheiat seara cu o super execuţie. Găsit excelent în careu de Bărbuţ, vârful bosniac a reluat din voleu, ajungând la 7 goluri din 7 meciuri. Craiova a încheiat astfel turul sezonului regulat cu 22 de puncte (6 victorii, 4 egaluri şi 3 înfrângeri). Pentru echipa din Bănie urmează partida din Cupa României cu Turris Turnu Măgurele. Meciul se va disputa marţi, 30 octombrie, începând cu ora 19.00 .

Se gândesc şi la Cupă
Deşi craiovenii şi-au definitivat destul de târziu lotul, antrenorul Devis Mangia este fericit că are în sfârşit toţi fotbaliştii apţi. Tehnicianul italian a declarat că grupul pe care îl conduce este unul valoros, iar Craiova se va lupta pe ambele fronturi, mai ales că “Ştiinţa” este deţinătoarea Cupei României.“Prima repriză a fost așa și așa, dar repriza a doua a fost foarte bună. Cu patru fundași am pierdut când am jucat la Mediaș și am câștigat cu trei cu Viitorul, dar nu numărul fundașilor contează, ci atitudinea. Dacă avem o astfel de atitudine, atunci sigur va fi bine. Avem jucători buni, toată echipa este ok pe toate posturile. Pentru suporteri este normal să se gândească la titlu, dar pentru mine important este meciul următor și trebuie să fim calmi ca să continuăm așa. Acum devine foarte important pentru noi meciul de marți, de la Turnu Măgurele și normal că vom schimba ceva, dar va fi în teren o echipă bună, pentru că avem jucători valoroși. Apoi ne vom deplasa la Iași și trebuie să menajăm puțin lotul“, a spus Mangia. “Chiar nu mă așteptam să fie atât de ușor, cred că ei au prins o zi mai slabă. Ne bucurăm că am câștigat cele trei puncte și că am urcat în clasament, iar acum trebuie să ne gândim la Cupă. De fiecare dată când am jucat cu o echipă de ligă inferioară ne-a creat probleme mari și mi-e frică să nu ajungem în prelungiri. Va fi o partidă foarte grea“, a spus mijlocaşul Alexandru Mateiu. Ajuns la nouă goluri în acest sezon, căpitanul Mitriţă a declarat că îi dedică şi acest succes legendei Ilie Balaci. “Suntem foarte fericiți că am câștigat. Trebuia să legăm a doua victorie după meciul cu FCSB. Am spus că dacă nu câștigăm în seara asta, degeaba am făcut-o cu FCSB. Știm cu toții cui îi dedicăm această victorie: marelui Ilie Balaci. Am fost foarte afectați în această săptămână, dar acest necaz ne-a dat și foarte multă putere, încredere, s-a văzut o foarte mare schimbare în echipa noastră, am fost mult mai uniți față de alte dăți. A fost o săptămână foarte grea pentru mine, dar s-a văzut și pe teren că am o altă atitudine, am alergat mult și tot ce fac pe teren vreau să fac pentru Ilie Balaci. Mă simt mai încrezător cu acest gol. Vă dați seama, pentru un mijlocaș lateral să ai nouă goluri nu este ușor. Nu vreau să mă mai gândesc la titlul de golgheter, pentru că am spus-o acum câteva luni și apoi nu am mai marcat“, a declarat liderul Universităţii.
Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 0-3 (0-1)
Astra: D. Lazar – Erico, Bejan (`46, Roșu), Cestor – Butean, Biceanu, Koukou (`46, Gheorghe), Radunovic – Begue, Alibec, Llullaku. Antrenor: Gigi Mulțescu.
Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic (`34, Ferreira), Bancu – Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (`78, Meza Colli), Mitriță, Mihăilă (`61, Fedele) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonaș galben: Alibec `1
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Alexandru Cerei, Bogdan Gheorghe; Robert Dumitru.
Observatori: Marian Dorobanțu, Romulus Chihaia.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here