Craiova a punctat doar la impresie artistică. CFR, victorie cu şansă în Bănie

856

Într-o atmosferă cum numai la Craiova se vede, Universitatea nu a putut trece de campioana CFR Cluj, în ciuda faptului că a dominat copios prima repriză a confruntării de duminică. Ardelenii au deschis repede scorul prin Rondon (8), după o minge respinsă greşit de apărarea Universităţii. Trupa lui Petrescu a intrat, cu şansă, în avantaj la cabine, fiind dominată copios de olteni. Arlauskis a făcut adevărate minuni în poarta feroviarilor la şuturile lui Mihăilă şi Koljic de la aceeaşi fază, iar Boli a scos de pe linia porţii un gol ca şi făcut. Craiova a avut şi două bare în prima repriză, prin Nistor (17) şi Ivan (45+6), când meciul a luat şi scurte pauze din cauza pătimaşilor fani olteni, dar şi a tragerilor de timp ale vişiniilor. Probabil, Petrescu şi-a muştruluit elevii la pauză, pentru că amfitrionii nu au mai găsit spaţiile necesare pentru a-şi crea mari ocazii. În schimb, Rondon ,,a trecut” o bară şi în dreptul vizitatorilor. CFR s-a deprins, norocos, în minutul 67, centrarea lui Manea fiind deviată în proprie poartă de Martic. Craiova a controlat posesia până la final, dar degeaba. Echipa mai matură s-a impus, iar CFR are un avans de 3 puncte faţă de ,,juveţi” în play-off.

Papură şi Nistor: ,,Am făcut un meci bun”
După meci, jucătorii şi antrenorul Craiovei au fost de aceeaşi părere: doar golul a lipsit. Dan Nistor, cel mai bun jucător al Universităţii, a declarat că ardelenii au avut mare noroc să plece la Cluj cu o victorie. Mijlocaşul l-a apărat şi pe Andrei Ivan, cel apostrofat de public în momentul schimbării.„Cred că am făcut un joc foarte bun. Cei de la CFR au avut mare-mare noroc. Așa mi s-a părut mie din teren. Poate mă înșel, dar nu cred. Noi atacam încontinuu, iar ei jucau doar pe contraatac. Mai sunt 10 meciuri în play-off, vor vedea cei de la CFR Cluj că nu le va merge acest noroc la nesfârșit. Ei au avut jocul lor clasic, ‘lungă și pe-a doua’. Așa au câștigat. Cu siguranţă că diferenţa e recuperabilă. La Craiova toată lumea vrea să joci bine şi trebuie să faci faţă presiunii. Vom fi alături de Ivan, îl vom îmbărbăta”, a spus Nistor. Corneliu Papură şi-a felicitat elevii pentru efort, dar a recunoscut că Universitatea trebuie să fie mai eficientă, dacă vrea să câştige astfel de meciuri. ,,E îmbucurător că ne-am creat situaţii în faţa unei echipe care se apără supranumeric. Ce nu este bine este că nu am reuşit să înscriem. Am avut situaţii de poartă, dar ne-a lipsit şi şansa în seara asta. Dacă eram atenţi, puteam să înscriem minim un gol. Am reuşit să-i deschidem şi să-i punem în dificultate. Ivan este un jucător talentat şi cu siguranţă ne va ajuta. Cu toţii au făcut un meci bun. Au arătat putere şi că pot să joace de la egal la egal cu orice adversar”, a declarat tehnicianul din Bănie.

Arlauskis: Cu suporterii de aici, aveam 13 puncte avans
Portarul campioanei, Gedrius Arlauskis, a rămas impresionat de atmosfera de la Craiova. Lituanianul a declarat că un astfel de public ar ajuta-o pe CFR să-şi îndeplinească mai repede obiectivele. „Intrăm în play-off numai cu trei puncte peste Craiova. Aveam vreo 13 puncte în față, dacă aveam stadionul și suporterii de aici. Mental a fost încărcătură foarte mare. Mister (n.r. Dan Petrescu) ne-a spus că am jucat bine până la gol, dar că ne-am retras după gol. Am suferit, dar este vorba și despre oboseală mentală”, a declarat Arlauskis după meci.
,,Veneam după un meci intens cu Sevilla, moralul jucătorilor nu era prea bun. Am avut nevoie de puţin noroc şi norocul a fost de partea noastră. Toţi jucătorii care au intrat au adus un plus şi sunt mulţumit de randamentul lor. Craiova are un lot foarte bun şi se va bate până la final. Regula cu înjumătăţirea punctelor nu mi se pare normală, muncim ca proştii şi ni se iau puncte”, a declarat, ,,la cald”, antrenorul de la CFR Cluj, Dan Petrescu.Alături de CFR şi Craiova, în play-off vor mai juca FCSB, Astra, Mediaş şi Botoşani.
UNIVERSITATEA CRAIOVA – CFR CLUJ 0-2 (0-1)
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Bălașa (51, Tiago), Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Mihăilă, Nițu (21, Koljic), Ivan (74, Bărbuț). Antrenor: Corneliu Papură.
CFR Cluj: Arlauskis – Cr.Manea, Burcă, Boli, Camora – Itu (87, Petrila), Hoban, Djokovic – Chipciu (82, Bordeianu), Rondon, Costache (65, Omrani). Antrenor: Dan Petrescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here