Craiova a fost învinsă de Milan, dar visul merge mai departe!

324

Universitatea Craiova a pierdut primul meci disputat în turul trei preliminar al Europa League, fiind învinsă (0-1), la Severin, de “colosul” A.C. Milan. Diferenţa a făcut-o Ricardo Rodriguez, care a marcat dintr-o lovitură liberă obţinută uşor de Borini (`44). Susţinuţi de aproape 20.000 de fani, juveţii nu s-au speriat de numele adversarei, cele mai mari ocazii ale gazdelor fiind irosite de Mitriţă(`22, `60). Băluţă a fost, din nou, cel mai bun om din tabăra Craiovei, dar eforturile sale nu au fost răsplătite pe măsură. În schimb, italienii au punctat printr-un pressing agresiv, cea mai mare ocazie a milanezilor fiind irosită de Cutrone, care a lovit bara (`28). “A fost un meci bun, considerând valoarea mare a adversarului. Din punctul meu de vedere, e o înfrângere nemeritată. Noi am avut prima ocazie şi am luat gol la o fază fixă. Vreau să felicit întreaga echipă. La Milano trebuie să avem curaj, să jucam de aceeaşi manieră”, a declarat antrenorul oltenilor, Devis Mangia. “Am reușit un joc destul de bun. Nu am intrat cu frică, am fost încrezători. Au fost chiar momente în care i-am dominat și puteam să înscriem. Îmi pare rău de acel gol din fază fixă, primit prea ușor. Mă bucur că am ieșit cu capul sus și nu ne-am făcut de râs, cum credea toată lumea. Puteam să egalăm cu ușurință. Avem șansa noastră, au câștigat doar cu 1-0, și în fotbal e posibil orice. Putem realiza imposibilul”, a declarat căpitanul Alex Băluţă. “A fost un meci foarte dificil, foarte intens. Craiova e o echipă bine antrenată, cu jucători foarte rapizi în atac, care ne-au pus în dificultate. Cu toate acestea, cred că victoria a fost meritată. Rezultatul mă mulţumeşte, la fel şi prestaţia echipei. Calificarea e deschisă în continuare, dar avem un rezultat bun în deplasare. Nu trebuie însă să fim prea liniştiţi, nu putem subestima adversarul”, a fost de părere Vincenzo Montella, antrenorul Milanului.
Universitatea Craiova – AC Milan: 0-1 (0-1)
Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov (’81, Roman), Spahija, Kelic, Briceag – Zlatinski – Gustavo, Mitriță (’67, Bărbuț), Rossi (’74, Mateiu), Bancu – Băluță. Antrenor: Devis Mangia.
AC Milan: Donnarumma – Abate (’73, Conti), Zapata, Musacchio, Rodriguez – Kessie, Montolivo, Bonaventura – Borini (’66, Andre Silva), Cotrone (’81, Antnelli), Niang. Antrenor: Vincenzo Montella.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here