Craiova a dezamăgit la Mediaş! Trupa lui Mangia a ieşit din play-off

312

Universitatea Craiova a suferit cea de-a treia înfrângere din actuala ediţie de campionat, fiind învinsă, sâmbătă, de către Gaz Metan Mediaş, scor 3-2. Partida, disputată pe o ploaie torenţială, a fost una extrem de spectaculoasă, cu patru lovituri de la 11 metri, dintre care trei pentru oaspeţi. Mitriţă a deschis scorul din penalti în minutul 8, dar gazdele au revenit rapid în meci, tot după o lovitură de pedeapsă, transformată de Marius Constantin. Ardelenii au trecut în avantaj în minutul 26, în urma unui contraatac fructificat de Fortes. În minutul 63, Bărbuţ a obţinut un nou penalti pentru Craiova, dar Mitriţă nu a mai fost inspirat, iar Pleşca a scos şutul căpitanului. Doljenii au revenit în meci în minutul 75, după ce Chivulete a arătat din nou punctul cu var la o imprudenţă a lui Constantin asupra aceluiaşi Mitriţă. Koljic a transformat. Trupa lui Mangia nu a plecat însă cu vreun punct de la Mediaş. Bărbuţ, la un nou meci extrem de slab în tricoul alb-albastru, a pierdut o minge care a dus la golul de 3-2. Reuşita i-a aparţinut lui Cristea (`82). În minutul 89, Fedele a fost eliminat pentru un fault în postură de ultim apărator, deşi nu l-a atins pe Fofana. Etapa viitoare, la Craiova vine Viitorul, iar oltenii trebuie să se descurce şi fără Alex Mitriţă, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Defensiva, călcâiul lui Ahile
Craiovenii au recunoscut după înfrângerea din Ardeal că erorile au dus la un nou eşec greu de digerat. Dacă atacul funcţionează totuşi la Craiova, apărarea lasă de dorit, în orice sistem folosit de antrenorul italian.“Am avut multe ocazii, am fost de cele mai multe ori în jumătatea lor de teren, dar au fost multe greșeli. Având atâția jucători la dispoziție, m-am gândit că este mai bine să-i menajez pe Bancu și Cicâldău, pentru că au jucat 90 de minute acum trei zile și erau obosiți. O echipă care pierde trei partide nu trebuie să se gândească la ce fac ceilalți, ci să se gândească la ce trebuie să facă mai departe”, a declarat Devis Mangia. “Nu știu ce ne-a lipsit, dar vom analiza meciul și la jocul cu Viitorul sper să obținem cele trei puncte, nu să pierdem ca în seara aceasta. Golul trei nu a venit pe un contraatac, ca să zicem că ne-au surprins. Pur și simplu a fost o greșeală colectivă, dar trebuie să ridicăm capul și să mergem mai departe. Știam importanța jocului, dar am făcut greșeli și am pierdut“, a spus Cristi Bărbuț. “Cred că ei au avut trei sau patru șuturi și ne-au dat trei goluri. Ne-am creat multe ocazii, dar, din păcate, iarăși am ajuns să ratăm din poziții foarte bune, mai ales din penalti. Și ultima dată când am venit aici am ratat penalti. Suntem dezamăgiți că nu am obținut nici măcar un egal. Am avut meciul în mână, am dominat, dar așa este în fotbal“, a declarat Nicuşor Bancu.

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 3-2 (2-1)
Mediaș: Pleșca – Crețu, Cristea, Constantin, Trif – Fofana, Aurelio – Caiado (`90+1, Romeo), Olaru, Lopes Fernandes (`57, Chamed) – Fortes (`90+4, Buziuc). Antrenor: Mihai Teja.
Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Ferreira, Briceag (`54, Bancu) – Fedele, Mateiu (`54, Cicâldău), Mihăilă (`69, Rocha) – Bărbuț, Koljic, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Crețu `5, Fortes `7, Cristea `41, Pleșca `70, Chamed `72, Fofana `76 / Mitriță `7, Bărbuț `35, Bancu `60, Kelic `64.
Cartonaș roșu: Fedele `90.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here