Crăciuniţa mai este numită Poinsettia sau Steaua Crăciunului

476
craciunitaCunoscută şi cu numele de Crăciuniţa, Poinsettia ne înveseleşte casele prin culoarea ei puternică şi frunzele vibrante.

Devenita reprezentativa pentru sărbătorile de Crăciun, planta aduce cu ea şi parfumul Mexicului, ţara din care este originară şi unde atzecii o foloseau ca remediu pentru febră şi ingredient pentru vopseaua roşie.
Steaua Crăciunului, o plantă mai ciudată
La prima vedere, pentru necunoscători, poinsettia are flori mari, cu petale roşii. Ei bine, nu. Poinsetttia este o tufă cu frunze de culoare verde-închis şi cu flori mici cât boabele de mazăre, aşezate în vârful tulpinilor şi care devin galbene atunci când se deschid. Frunzele de lângă ele se numesc bractee şi iau culoarea roşie numai când planta este înflorită.
Cum să alegem o poinsettia perfectă
Atunci când le vedem în magazin ne atrage privirea imediat o mare de frunze roşii şi verzi. Problema apare atunci când din zecile de ghivece, luăm unul: parcă a şi dispărut impresia de tufă bogată, nu? Explicaţia este că dacă sunt ţinute foarte aproape una de alta, florile îşi dezvoltă foliajul în partea de sus.
Nu cedaţi şi căutaţi o poinsettia cu multe frunze verzi şi roşii, sănătoase, fără pete maronii sau cu marginile rupte. Ideal, frunzele roşii ar trebui să fie mai mari şi să acopere parţial restul tufei.
Poinsettia înfloreşte mai greu, aşa că alegeţi una cu florile deja deschise; oricum ele vor rămâne aşa câteva săptămâni. Dacă luaţi planta cu mult timp înaintea Crăciunului, florile trebuie să fie verzi, pentru că odată deschise, frunzele roşii care le înconjoară îşi vor pierde culoarea.
Aveţi grijă ca până acasă planta să fie ferită de frig, pentru că este sensibilă la temperaturile scăzute – înfăşuraţi-o într-o pungă de plastic sau de hârtie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here