CPECA Gorj a avut activitate intensă în sezonul estival

309
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În perioada iulie – septembrie 2016, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, în parteneriat cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj – Biroul Prevenirea şi Analiza Criminalităţii, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu” Gorj – Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, au desfăşurat activităţi de informare – educare – comunicare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe cu caracter psihoacativ în rândul elevilor prezenţi în taberele şcolare Tismana şi Săcelu din judeţul Gorj.

Potrivit conducerii CPECA Gorj, în cadrul întâlnirilor cu elevii, au fost prezentate informaţii privind cadrul legislativ în domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului ilicit de droguri, factorii de risc şi protecţie ce pot duce la debutul consumului de tutun, alcool, droguri și noi substanțe psihoactive (NSP) și factori generatori de violenţă domestică. Tot în această perioadă, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, în parteneriat cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, au realizat acţiuni de informare a populaţiei cu privire la efectele nocive asupra sănătătii a consumului de alcool pe timp de caniculă în cadrul campaniei “Luna iulie – luna de informare privind efectele nocive ale consumului de alcool ”. Activităţile s-au desfăşurat în locuri de petrecere a timpului liber (parcuri şi zone de agrement).

Informarea și educarea tinerilor, în sarcina CPECA Gorj
În parteneriat cu reprezentanţii Poliției Municipiului Târgu-Jiu şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, au desfăşurat activităţi de informare – educare – comunicare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe cu caracter psihoacativ, la vârste fragede. Actiunile s-au desfăşurat în rândul tinerilor prezenţi în Centrele de Tip Familial din structura Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.
În colaborare cu reprezentanții Școlii Populare Târgu Jiu, specialiștii CPECA Gorj au derulat acțiuni de informare – educare – comunicare privind efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri și NSP cu ocazia desfășurarii Festivalului Național de Folk și Baladă ,, Poarta Sărutului’’, ediția 2016. De asemenea, în parteneriat cu reprezentanții Poliției Municipiului Târgu Jiu și Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ,,Tudor Vladimirescu” Gorj – Compartimentul Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale au desfășurat acțiuni cu caracter preventiv și informativ în rândul tinerilor prezenți la manifestările organizate cu ocazia Festivalului Berii 2016 din Municipiul Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here