Cozma, în cariere la cererea minerilor: “Directorii Ghiga şi Vulpe erau în situaţia de a li se face dosar penal”

286

Miron Cozma, fostul “Luceafăr al huilei”, a vizitat în aceste zile carierele miniere de la Rovinari, Jilţ şi Pinoasa, unde a avut întâlniri cu angajaţii pentru a-i convinge să se înscrie în organizaţia sindicală pe care o conduce. Acesta susţine că este preşedintele Convenţiei Miniere Creştin-Democrate Sfânta Varvara din România şi că a fost chemat la Gorj de către mineri pentru a-i ajuta. Deplasările în zonele miniere nu au fost lipsite de probleme, Cozma acuzând doi directori de la carierele din Gorj de un oarecare “ultraj”.

Conflict, în urmă cu câteva zile, la Cariera Roşiuţa între liderul de sindicat Nelu Roşca şi Miron Cozma. Asta deoarece Cosma a ţinut neapărat să stea de vorbă cu minerii de la Roşiuţa. Cozma a fost întâmpinat de Nelu Roşca şi directorul Ion Ghiga, însă aceştia nu i-au permis să le ţină un discurs oamenilor din carieră, invitându-l pe Cozma să părăsească unitatea. “Liderul de sindicat, Roşca a venit cu o întreagă echipă, a crezut că mă impresionează. Directorul de la Mina Roşiuţa cu liderul de sindicat de acolo şi cu Vulpe, directorul de la Jilţ Nord, erau în situaţia de a li se face dosar penal pentru că au pus mâna pe mine. Directorul ăla a încercat aşa, le-a dat ordinul băieţilor, să mă scoată afară. Eu nu am mers să fac agitaţie, din contră să discut cu oamenii. La Roşia am fost aplaudat, aici de ce li se dă hrană caldă minerilor dacă nu vor, pentru a funcţiona Minprest-ul unora şi altora. Am făcut cam 75% din cariere, am discutat cu oamenii. Aceştia sunt hotărâţi să vină alături de mine. Eu nu le-am cerut să vină cu adeziuni”, a precizat Miron Cozma.

Picture_2701Repercusiuni
Deşi acesta susţine că din cauza minerilor a fost închis şi că familia lui a avut de suferit, el este dispus să îi ajute. “Eu nu am venit aici în calitate politică, ci în calitate de preşedinte al Convenţiei Miniere Creştin-Democrate Sfânta Varvara. Eu sunt supărat pe mineri, nu numai pe cei de aici, la modul general, pentru că 11 ani am stat la închisoare din cauza lor, iar familia mea nu a fost ajutată deloc. În altă ordine de idei eu plătesc din cauza lor 1000 de lei pe lună din pensia mea, reţineri pentru evenimentele din septembrie 91”, a mai spus Luceafărul Huilei.
Cozma are o pensie de 1473 de lei lunar, dar i se reţine peste o mie.
Andrada Bărăitaru

2 COMENTARII

    • faci parte din clica actuala bai stelica , cum i-ti permiti sa aduci ofense de genul asta ? omul asta a luptat pentru mineri , iar daca esti miner inseamna ca nu ai cap .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here