Cozma a iubit-o pe Marinela la Poarta Sărutului

162

cosma nituCa doi porumbei, aşa au trecut marţi seara pe sub Poarta Sărutului fostul sindicalist Miron Cozma şi soţia sa Marinela Niţu. Ţinându-se de mână, relaxaţi, cei doi s-au plimbat prin Parcul Central şi nu au putut rata locul în care doresc toţi îndrăgostiţii să ajungă.

Sub Poarta Sărutului, „Luceafărul huilei” i-a jurat iubire veşnică celei cu care îşi împarte deja destinul, cei doi căsătorindu-se cu câteva luni în urmă. Amândoi au ajuns în acest loc după ce au petrecut Paştele şi Sfântul Gheorghe la Târgu Jiu. „Eu sunt ctitor la mănăstirea Lainici şi nu am mai fost acolo de Paşti dinainte de a fi în puşcărie, deci mai bine de un deceniu. Am fost acum cu soţia mea, ne-am simţit minunat şi ne-am bucurat că a fost foarte multă lume. Am rămas la Târgu Jiu, unde am întâlnit nişte oameni cu totul deosebiţi, şi aici am petrecut şi ziua numelui fratelui meu, pe care l-am chemat din Valea Jiului ca să nu mai merg eu acolo şi să mai fie cine ştie ce probleme. Acum suntem pe final, ne pregătim să plecăm din oraş, dar vom reveni cu mare drag întotdeauna aici”, a mărturisit Cozma.

Fostul sindicalist a fost ghid pentru soţia sa prin Parcul Central, el explicându-i acesteia inclusiv faptul că în Valea Jiului au fost turnate modulele din bronz ale Coloanei Infinitului. După săruturile de sub Poarta Sărutului, cei doi au mers la Masa Tăcerii, drumul parcurs pe Aleea Scaunelor aducându-i aminte lui Cozma de tinereţe. „Noi în Valea Jiului aveam o vorbă, că la noi primăvara a venit într-o joi. Când eram tânăr de abia aşteptam să ajung la dvs în oraş şi să mă bucur de primăvară adevărată. Mergând acum pe această alee, cu scaunele lui Brâncuşi, simt că aici este primăvară aşa cum mi-am dorit dintotdeauna să fie”, a menţionat fostul sindicalist. La Masa Tăcerii acesta i-a propus iubitei sale ca ori de câte ori vor avea vreo problemă şi nu se vor înţelege să păstreze un moment de tăcere şi să îşi aducă aminte de clipele frumoase petrecute la operele lui Brâncuşi, Marinela fiind de acord cu ideea soţului său. „Nu am avut probleme în căsnicia noastră, ne iubim şi în rest nimic altceva nu contează”, a spus doamna Cozma, în timp ce fostul sindicalist a asigurat-o că doar pe ea a sărutat-o la Poarta Sărutului. „Nu am mai fost aici cu nicio altă femeie, asta e sigur, în ciuda a ceea ce s-a mai spus prin unele emisiuni televizate”, a menţionat acesta. De la Târgu Jiu, cei doi îndrăgostiţi au plecat spre Timişoara, unde fiica din prima căsătorie a lui Cozma îşi serbează ziua de naştere.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here