Covrigărie amendată cu 10.000 de lei

2274

Șase amenzi în valoare totală de 60.000 de lei au dat, săptămâna trecută, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj, unor operatori și persoane fizice din Bâlteni, Fărcăşeşti, Motru, Târgu-Jiu şi Urdari.

O covrigărie şi un magazin alimentar au fost amendate, fiecare, cu 10.000 de lei, pentru expunerea spre comercializare a unor specialități de panificație și a unor produse proaspete de patiserie ambalate individual, etichetate necorespunzător.

Tot cu 10.000 de lei a fost amendat un laborator de cofetărie-patiserie pentru mai multe deficiențe. Potrivit DSVSA Gorj, plafonul prezenta zone cu infiltrații, rafturile de expunere, utilajele tehnologice și aparatura frigorifică erau neigienizate şi neîntreținute, iar unele echipamente dezafectate erau amplasate în spațiul de producție. În plus, nu era respectată destinația spațiilor, materiile prime fiind depozitate în același spațiu frigorific cu produsele finite.

Și un supermarket a fost sancționat cu 10.000 lei, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de lucru și a echipamentelor utilizate la prepararea produselor tip fast-food. Cuptorul de coacere și grill-ul nu erau igienizate corespunzător, iar suprafețele de contact cu alimentele prezentau acumulări de lichide și resturi de produse.

Au mai fost sancționate un magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare, nesectorizată, a produselor din carne, a produselor lactate și a ouălor, și un bar, pentru desfășurarea de activități de servire a băuturilor într-un spațiu neînregistrat pentru această activitate (în același spațiu cu unitatea de comercializare înregistrată la DSVSA Gorj). Și în aceste cazuri, amenzile au fost de 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here