COVID-19: Vezi ce spune primarul de Motru despre numărul izolaților și cel al infectaților din localitate!

7534

„În contextul epidemiologic actual, datorat pandemiei de Covid19, Învierea Domnului Isus Hristos ne-a găsit pe mulți dintre noi la datorie. Criza provocată de acest coronavirus a afectat întreaga lume și, evident, și orașul nostru; ne-a schimbat viața și obiceiurile. Încă de la sfârșitul lunii februarie am avut persoane izolate la domiciliul; la început au fost 8, apoi numărul lor a crescut la 150, pentru ca, la mijlocul lunii aprilie, să nu mai avem nici o persoană izolată. Persoanele care se izolează la domiciliu sunt stabilite de către Direcția de Sănătate Publică, în urma unor anchete epidemiologice. Începând cu data de 17 aprilie, în Municipiul Motru, sunt izolate la domiciliu, pentru 14 zile, alte 267 de persoane, ca urmare a apariției primului caz de infestare cu coronavirus. Toate persoanele izolate la domiciliu sunt monitorizate, zilnic, de angajați ai primăriei, care îi întreabă atât despre simptome, cât și despre alte necesități (alimente, medicamente). Sunt aprovizionați cu cele necesare și li se ridică gunoiul menajer.
Încă de la începutul lunii martie, în cadrul spitalului au fost pregătite saloane de izolare pentru suspecții de infectare cu coronavirus, precum și circuit separat pentru aceștia. Spitalul a fost aprovizionat cu medicamente, combinezoane de protecție, măști, viziere, mănuși și a fost montat un tunel pentru dezinfectare. În oraș, au fost efectuate lucrări de dezinfectare a străzilor, trotuarelor, aleilor, pieței și a scărilor de bloc. De asemenea, la fiecare scară de bloc au fost montate dispensere cu gel dezinfectant. Lucrările de dezinfectare vor continua și în perioada următoare. Până în acest moment, la Spitalul Motru, au fost aduși 13 pacienți.
Au fost testați 8, iar pentru ceilalți 5 așteptăm rezultatele. Din cei 8 pacienți testați, 6 au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus și transportați la Tg. Cărbunești și Tg. Jiu, pentru tratament.
Pentru ceilalți 2 pacienți (minori) testul este negativ și au fost izolați la domiciliul bunicilor. Oricât de mult ne-am dori o testare în masă, există proceduri și reglementări în acest sens, Direcția de Sănătate Publică păstrând legătura cu laboratoarele și cu celelalte direcții.
În continuare, nu vom precupeți niciun efort pentru a trece cu bine peste această perioadă!”, a anunțat, în urmă cu câteva ore, Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here