COVID-19: Start etapei a doua de vaccinare! Noi centre deschise în Gorj

1424

Noi centre vor funcționa pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus a populației din județul Gorj, care intră în etapa a doua de imunizare. Acestea vor funcționa la Bâlteni, Motru, Târgu-Jiu și Târgu-Cărbunești.

Potrivit conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în urma videoconferinței din seara zilei de 13 ianuarie 2021, s-a stabilit ca, la nivelul județului Gorj, să se deschidă 5 centre comunitare pentru etapa a doua de vaccinare: Târgu Jiu – Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși” (sala de sport); Târgu Jiu – Stadionul Municipal; Târgu-Cărbunești – Clubul Pensionarilor; Motru – Școala Catolică; Bâlteni – Căminul Cultural. Pe lângă acestea, vor rămâne funcționale 4 din cele 8 centre de vaccinare, constituite la nivelul spitalelor din județul nostru, astfel: Centrul de vaccinare Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu; Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Novaci; Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Turceni; Centrul de vaccinare Spitalul Orășenesc Rovinari.

Se vor vaccina 60 de persoane pe zi
,,Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare, se pot vaccina câte 60 de persoane/zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA)”, a transmis conducerea DSP Gorj.De altfel, în perioada 15-19 ianuarie 2021, se desfășoară campania de imunizare în centrele de asistență medico-socială și rezidențiale, prin echipe mobile formate din reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. Pentru centrele de asistență medico-sociale și rezidențiale au fost repartizate un număr de 432 de doze de vaccin anti-COVID-19.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here