COVID-19: Sediul RAR Gorj, alături de celelalte din țară, dezinfectate!

1502

Weekend-ul trecut, la nivelul tuturor reprezentanțelor Registrului Auto Român (RAR) au fost efectuate acțiuni de dezinfecție. Reprezentanții RAR transmit faptul că, în ciuda actelor normative în vigoare cu privire la starea de urgență națională, nu a fost luată nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP).

,,Deoarece am primit mai multe întrebări în acest sens, facem precizarea că, până în acest moment, autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale! Toate reprezentanțele Registrului Auto Român din țară au fost dezinfectate, weekend-ul trecut, cu substanțe profesionale și autorizate pentru limitarea răspândirii COVID-19. Dezinfecția s-a efectuat în toate spațiile în care au acces clienții, dar și în zonele administrative și de birouri. În această perioadă, reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit. RAR a stabilit reguli speciale de comportament în toate reprezentanțele, iar mesajele informative sunt afișate în locuri vizibile pentru clienți. Vă rugăm să le respectați cu strictețe!Limităm interacțiunea dintre clienți și reprezentanții RAR, autovehiculele sunt preluate de colegii noștri, iar la casierie aveți posibilitatea de a achita prestația cu cardul bancar. Angajații noștri își desfășoară activitatea în condiții corespunzătoare de igienă și sunt protejați cu mănuși, măști și produse pentru dezinfectare”, a anunțat conducerea RAR.
În urmă cu două săptămâni, Registrul Auto Român a decis extinderea valabilității certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto. ,,Având în vedere situația specială existentă, în vederea limitării deplasărilor și a contactelor personale, programele de reatestare a inspectorilor ITP și a conducătorilor de ateliere auto au fost suspendate pentru o perioadă de 3 luni. Pentru ca această suspendare să nu afecteze activitatea stațiilor ITP și a atelierelor auto, la propunerea RAR, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a adoptat Ordinul nr. 766/11.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 214/17.03.2020, prin care se extinde valabilitatea certificatelor de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto cu 3 luni. În consecință, toate certificatele de atestare ale inspectorilor ITP și ale conducătorilor de ateliere auto emise până la data de 16 martie 2020 își extind valabilitatea cu 3 luni de la data expirării înscrisă în certificatul existent. Nu vor fi emise noi certificate și nu vor fi modificate cele existente, extinderea efectuându-se informatic. Nu este necesară contactarea RAR în vederea extinderii valabilității; în cazul apariției unor probleme legate de acest aspect se va contacta personalul RAR – Compartimentul Evaluare și Instruire Personal prin mijloacele de contact prevăzute pe site-ul RAR www.rarom.ro, la rubrica Informatii utile / Atestarea inspectorilor ITP; Reatestarea inspectorilor ITP, respectiv Informații utile / Atestări conducători ateliere. După expirarea valabilității extinse, se va proceda la reatestare în conformitate cu procedurile existente (disponibile la adresele indicate mai sus)”, au anunțat reprezentanții RAR în data de 18 martie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here