Covid-19: Amenzi de peste 22.000 de lei, aplicate de polițiști în 48 de ore

565

Oamenii legii au desfășurat, vineri și sâmbătă, 22 de acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În total, 231 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun. Vineri, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 10.000 de lei, iar sâmbătă sancțiuni de peste 11.000 de lei.
,,În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 856 de persoane, 134 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 101 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 11.300 de lei, din care 136 de sancțiuni, în valoare de 9.500 de lei, au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar restul au fost aplicate la alte acte normative în context COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu-Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.
Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here