Costă 20.000 euro fiecare! Patru câini din SUA, donați Jandarmeriei

323

Patru labradori antrenați în Statele Unite ale Americii vor fi trimiși în România, pentru a fi folosiți în diverse misiuni de jandarmi. Fiecare câine, care costă aproximativ 20.000 euro, va ajuta la descoperirea materialelor explozibile, în zone aglomerate şi în bagajele suspecte. Patrupedele ar putea fi văzute și în Gorj, mai ales la meciurile de fotbal cu grad ridicat de risc sau la evenimentele care participă un număr mare de oameni. Guvernul SUA va dona labradorii Jandarmeriei Române, după ce patru angajați vor participa la cursuri peste ocean.
”La invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române se află în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de inițiere și dobândire a abilităților necesare la standarde internaționale pentru câini specializați în detectarea explozibilului. Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei se antrenează și se pregătesc alături de specialiștii Unității de Asistență Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite. Pe durata celor patru săptămâni de curs, jandarmii dobândesc cunoștințe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operațiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor și a stadioanelor, precum și în domeniul asistenței veterinare de urgență. La finalul acestei sesiuni de pregătire în comun, Jandarmeria Română va primi, ca donație din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializați în detectarea explozibililor care să fie folosiți în misiunile specifice Jandarmeriei”, anunță reprezentanții IJJ Gorj, în cadrul unui comunicat de presă.
Cursul organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina a început pe 6 iunie și se va încheia pe 1 iulie. Printre cei patru câini care vor fi donați Jandarmeriei Române se află și o femelă, rasa Labrador Retriever auriu, născută pe 21 aprilie 2014. Ceilalți trei sunt un mascul Labrador Retriever auriu, de trei ani, un mascul rasa Labrador Retriever auriu, născut pe 31 ianuarie 2014 și un mascul rasa Labrador Retriever negru, născut pe 18 aprilie 2014.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here