Cosmin Popescu: “Nu există nicio scădere de salariu în Consiliul Județean Gorj”

294

Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, confirmă faptul că, după stabilirea noilor salarii, niciun angajat al instituției nu va pierde bani. Dimpotrivă, veniturile acestora cresc, aici fiind vorba inclusiv despre indemnizațiile consilierilor județeni.

Prin efectul intrării în vigoare a Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul familiei ocupaționale “Administrație” din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Gorj și din serviciile publice aflate în subordinea acestora, competența stabilirii nivelului veniturilor salariale revine autorității deliberative în ceea ce privește salariile de bază, respectiv ordonatorilor de credite de la nivelul autorității și instituțiilor din subordine pentru sporurile, adaosurile, primele, premiile, idemnizațiile care se adaugă, potrivit legii, la salariul de bază. Consilierii județeni au aprobat, în cadrul ședinței din 31 iulie, noile salarii. Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că “s-a avut în vedere salariul aflat în plată în luna iunie 2017; am respectat prevederile bugetelor de venituri și cheltuieli, dar și prevederile legii cadru de aprobare a salarizării unitare și nu există nicio scădere de salariu în aparatul de specialitate al Consiliului Județean Gorj și nici al persoanelor din aparatul instituțiilor din subordine, care fac obiectul aprobării prin hotărâre de Consiliu Județean a salarizării”.

Au crescut și indemnizațiile consilierilor
De la 1 iulie au crescut și indemnizațiile consilierilor județeni. “A crescut salariul președintelui Consiliului județean, prin urmare cresc și indemnizațiile consilierilor județeni și locali”, a confirmat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. Astfel, un consilier județean câștigă 900 de lei pe lună, față de 700 de lei, cât era indemnizația până la 1 iulie, pentru participarea la două ședințe de comisie și una în plen pe lună.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here