Cosmin Popescu, despre scandalul banilor pentru primării. „E o simplă demagogie”

652

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, răspunde atacurilor venite dinspre PNL. Asta după ce consilierul județean liberal Denisa Șuță a reclamat că s-a repartizat, pe criterii politice, cota de 20% din TVA și impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale din 2020 și estimările pentru 2021 și 2022.
„În primul rând nu este o repartiție, este o prognoză în baza datelor trimise de către Finanțele Publice Gorj în ceea ce privește anii 2020, 2021 și 2022, preconizate a fi încasate și redistribuite către fiecare UAT din județul Gorj. În afară de acea repartiție, făcută de Finanțele Gorj, Consiliul Județean a prognozat ca pentru acești ani să acorde anumite sume de bani către primăriile care au proiecte în derulare sau, pe zona de drumuri județene, cei care deja au avut finanțări anul acesta. Asta nu înseamnă că la aprobarea bugetului pe 2020 nu o să ținem cont de toate nevoile fiecărui UAT”, a precizat Cosmin Popescu.

„Să se uite pe cifre și apoi discutăm”
„Jumătate din primăriile PNL au primit 0 lei”, a mai acuzat Șuță. Șeful CJ Gorj i-a transmis însă să se uite mai bine la cifre. „La fel cum m-am obișnuit din 2016, an de an, am fost acuzat că am lăsat fără fonduri nu știu ce primărie. Haideți să luăm fiecare primar din județ și să vedem dacă atunci când cineva a cerut un ajutor, nu a fost dat. Știm exact execuția bugetară a fiecărui UAT. Știm exact disponibilul din cont, știm exact ce și-a prognozat, știm exact veniturile și știm exact cât trebuie să-i ajutăm astfel încât aparatul propriu, cei care lucrează în primărie, persoanele cu handicap și însoțitorii să nu aibă de suferit. E o simplă demagogie, a început pentru ei campania electorală pentru 2020 și mă aștept la acest lucru. Să se uite pe cifre și apoi discutăm. Eu vorbesc pe cifre, nu pe teme politice”, a mai precizat Cosmin Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here