Cosmin Pisc Scrădeanu, bătăuşul ,,bătut” în Clubul Caractere

290

Scandalul din Clubul Caractere, din Târgu-Jiu, care a avut loc în noaptea de Paşte a anului trecut, este încă cercetat de poliţiştii din Târgu-Jiu, asta la mai bine de un an de zile de la comiterea faptelor. Poliţiştii încearcă astfel să îi dea de cap unui incident finalizat cu pumni, loviri, căzături spectaculoase şi distrugeri, artizanul fiind chiar fiul sindicalistului Ion Pisc Scrădeanu, băiat de bani gata din municipiu. Interesant este că deşi Cosmin Pisc Scrădeanu, angajat al Guvernului României, a creat scandalul din Clubul Caractere, din 24 aprilie 2011, lucru demonstrat de imaginile surprinse de camerele de luat vederi din local, incident, care a scos afară în noaptea respectivă toţi petrecăreţii din spaţiul în cauză, în final, agresorul s-a considerat victimă tocmai a administratorului localului, Cristi Ţîrvuică, care îşi apăra proprietatea.

Clubul Caractere din Târgu-Jiu a fost plin ochi în noaptea de Paşte a anului trecut. Era 24 aprilie 2011 iar tineretul dornic de dans şi ceva alcool a ieşit la club, petrecerile de aici şi anumitul ştaif fiind destul de cunoscute. Lumea se simţea bine, mai puţin Cosmin Pisc Scrădeanu, care urcat la etajul clubului şi a început să îi care la pumni unui alt petrecăreţ, probabil persoana deranjându-l. Pisc era, potrivit martorilor şi a propriilor declaraţii din dosar, în stare de ebrietate, acest lucru se vede cu uşurinţă pe filmul surprins de camerele de supraveghere ale clubului în cauză. Aproape de cei doi bătăuşi se afla şi Cristi Ţîrvuică, administratorul clubului, care urmărea detaşat activitatea din local. Până însă la bătaia iniţiată de Pisc JR. Ţîrvuică vede astfel când cei doi se îmbrânceau în apropierea barului şi intervine încercând să îi despartă pe aceştia, în jurul lor creându-se deja un gol şi în acelaşi timp o îmbulzeală. Cei doi sunt separaţi cu greu, interlopul Vasile Ruşeţ fiind şi el prezent în primul conflict dar şi în cel în care Ţîrvuică încerca să îl scoată din club pe Cosmin Pisc, îndreptându-l spre scări. De altfel intervenţia lui Ruşeţ s-a făcut doar în apărarea lui Pisc, a doua oară, văzând că acesta se zbătea împotrivindu-se încercării de a fi dat afară.

Conflictul se mută lângă scări
Pisc este astfel despărţit de partenerul său de bătaie şi tras puţin mai încolo lângă scările pe care se urcă la etajul clubului unde avusese loc bătaia. Acesta este ţinut de Ţîrvuică, Ruşeţ sărind şi el să îl ţină pe administrator, agresorul zbătându-se din greu. Încercarea de a-l ţine pe Pisc departe de partenerul său de bătaie şi de a-l scoate din clubul bulversat de bătaia care tocmai avusese loc, se petrece chiar lângă scările clubului. Într-o fracţiune de secundă, Pisc se smuceşte însă din mâna lui Ţîrvuică, îşi pierde echilibrul şi cade pe scări. După ce a căzut pe scări, Pisc se ridică, fără probleme, merge la pupitrul DJ-ului şi cum acesta refuză să oprească muzica îi loveşte laptop-ul şi apoi îl zdrobeşte de balustrada scării.

Plângere în ultima zi
Lumea iese din club iar poliţiştii încep primele cercetări. În a 60-a zi, de fapt ultima în carte poate depune o plângere în acest caz la poliţie, Cosmin Pisc Scrădeanu se adresează în luna iunie la poliţie cu plângere penală împotriva administratorului clubului pe care îl acuză de lovire. ,,Este abonat la scandaluri în clubul pe care îl conduc, încă din anul deschiderii. În 2005 a mai avut un dosar cu ultraj contra bunelor moravuri dar a fost doar amendat cu 1000 de lei. Au mai urmat şi alte scandaluri, de regulă de sărbători. Nu este astfel, pentru prima oară, când Cosmin Pisc Scrădeanu se bate cu cineva în club, creând scandal şi distrugere. După incidentul făcut însă în noaptea de Paşti a anului trecut, tot mie mi-a făcut plângere în timp ce Parchetul mă anunţă că împotriva mea s-ar fi început urmărirea penală. Văd că poliţiştii nu sunt interesaţi de cine a iniţiat scandalul, cum s-a desfăşurat şi dacă într-adevăr l-am lovit”, a declarat Ţîrvuică, care aşteaptă de un an concluziile poliţiştilor şi ale procurorilor. În dosar Pisc declară că a fost atacat în timp ce încerca să iasă din local şi a adus martori ale căror declaraţii nu se potrivesc cu cele întâmplate.

Poliţia încă cercetează
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj nu spun nimic însă de vreo urmărire penală în acest dosar, anunţă doar că cercetările nu s-au finalizat. ,,În cauză se efectuează încă cercetări de către poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, în legătură cu dosarul ,,Pisc vs.Ţîrvuică”, aflat în cercetări la Poliţia Municipală Târgu-Jiu. Reamintim că expertul guvernamental, cum singur se declară în acte oficial, s-a ales cu o plângere pentru distrugere de la DJ-ul clubului iar poliţia s-a autosesizat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dar dosarul pentru acesta s-a încheiat cu o amendă administrativă. Fiul sindicalistului a plătit astfel doar 1000 de lei pentru scandalul din Clubul Caractere. Cosmin Pisc Scrădeanu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în legătură cu incidentul din clubul târgujian.

ANAMARIA STOICA
Filmul evenimentului îl puteţi viziona de la secţiunea Gorjeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here