Corpul de Control, la Inspectoratul Școlar pentru nereguli grave nesoluționate la liceele din Stoina și Turburea!

45

Începând de luni până astăzi, o echipă de la Corpul de Control al ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, se află la Inspectoratul Școlar Județean(IȘJ) Gorj, verificatorii având întâlniri cu personalul a doar două licee din județ. Este vorba despre cei de la Liceul Tehnologic Stoina, unde s-au făcut nereguli cu un post pentru o salariată, care trebuia să intre în restrângere de activitate. Nereguli și mai grave au fost sesizate însă la Liceul Tehnologic Turburea unde directorul adjunct, Gheorghe Benegui, este acuzat de nenumărate fapte de o mare gravitate, pornind de la agresarea unui elev și a unui cadru didactic și până la încadrarea cu suplinitori calificați sau nu, care nu au susținut însă niciun fel de concurs la nivelul școlii, al IȘJ sau orice fel de competiție pentru post.

Echipa de control de la MEN a verificat deja luni speța de la Stoina, iar marți, miercuri, au fost la Turburea. Până astăzi, echipa va întocmi un raport de control pe care îl va înainta Inspectoratului Școlar Gorj. Prezența Corpului de Control al ministrului Educației în Gorj a fost confirmată, ieri, pentru Gorjeanul, de către Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ. “Corpul de Control al ministrului Educației este de luni la Gorj și cercetează modul cum au fost soluționate niște sesizări venite de la Liceul Tehnologic Stoina și Turburea.
La Stoina este vorba despre modul cum a fost soluționată o restrângere de activitate. Nu pontajele sunt contestate, ci faptul că la Stoina s-a păstrat în scripte un post mai mult timp, ca să nu intre în restrângere o anumită doamnă, aflată între timp în maternitate. A fost sesizată această problemă, deoarece cineva a făcut și un copil ca să scape de restrângerea de activitate, iar acum se revine la această problemă. Este cutremurător unde s-a ajuns ca persoana să fie protejată de această restrângere” a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.

Situația complicată la Turburea, neregulile, în cascadă
“La Turburea este legat de fostul director Benegui, în prezent director adjunct. Aici, dacă vă aduceți aminte, a existat o acuză privind agresiunea directorului asupra unui elev, în curtea școlii. Este legat și de mai multe alte sesizări pe care Corpul de Control le cercetează, se cercetează și aspectele și modul cum ele au fost soluționate. Deocamdată, întâlniri cu noi, inspectorii nu au avut, decât cu cei implicați. Cei de la Corpul de Control s-au dus direct la cei care s-au ocupat de sesizările respective. Sunt cam patru inspectori care verifică, deoarece sunt spețe diferite și trebuie văzut totul din mai multe perspective, Juridic, Resurse Umane.. Ei stau până vineri. Se încheie un raport scris care este transmis IȘJ, iar noi suntem astfel informați de conținutul acestuia. Vor fi concluzii, constatări și recomandări către IȘJ”, a completat Georgeta Popescu. Cert este că, verificatorii de la MEN au audiat cadrele didactice, care au făcut sesizări și cele care au fost martore la anumite spețe din reclamații. Au distribuit, de asemenea, câte un chestionar către toți dascălii, pentru a afla neregulile din ambele școli. Chestionarele nu au fost semnate de repondenți.

Adevărul, în chestionare
În chestionare s-a scris că la seral, la Turburea, este un dezastru total. Cursurile la seral nu sunt frecventate, unii cursanți, care figurează în catalog și au medii încheiate, nu vin la ore, fiind la muncă în străinătate. Profesorii nu vin nici ei la cursuri, dar au fost salarizați toți, integral, anul trecut și anul acesta. Se fac acuzații de fraudă financiară de proporții, fiind vorba de salarii pentru zeci de profesori. Situația de la liceul seral este de o opacitate ieșită din comun, aici nefiind prezentată niciodată de către directorul adjunct în Consiliul Profesoral, deși s-a solicitat asta în mai multe rânduri. Mai mult, Consiliul de Administrație al liceului este ales pe sprânceană de Benegui pentru a-și face liniștit neregulile.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. La Turburea predomina suplinitorii necalificati incadrati pe discipline tehnice. Acestia lasa copiii singuri in clasa si pleaca acasa. Umbla cu plasele cu diverse produse de la Avon….D.profesoara D.C., aleasa primarului vinde produse copiiilor. Altii trec pe la scoala cand isi aduc aminte.Invoieste Benegui profesoarele” prietenoase”.Rusine, Benegui, rusine profesorilor care trec dintr- o barca intr- alta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here