Corpul de Control al ministrului Energiei și Corpul de Control al Primului-Ministru au depistat aspecte penale în sponsorizările CEO către Pandurii

2823

Printr-o adresă transmisă, ieri, Ministerul Energiei face public faptul că sponsorizările Complexului Energetic Oltenia, pe timpul administrației Ciurel și Ciobotărică, către CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu sunt de natură penală. Neregulile s-au depistat anul acesta, când CEO a fost verificat în ianuarie de Corpul de Control al ministrului Energiei și de Corpul de Control al Primului-Ministru.

Ministerul Energiei a anunțat joi că a finalizat acțiunile de verificare a CEO de către Corpul său de Control, dar și de către Corpul de Control al Premierului Dăncilă. Unul dintre aspectele controlate au fost sponsorizările companiei de stat către clubul condus de Marin Condescu, pe timpul administrațiilor Ciurel și Ciobotărică. Ultimii bani oferiți clubului de fotbal de CEO au fost în ianuarie 2016 și a privit suma de 800.000 de lei. Până în 2016, CEO a virat peste 40 de milioane de euro acestui club, de trei ani aflat în insolvență. Administrația Boza nu a plătit niciun leu acestui club de fotbal, sponsorizările vechi ale CEO, conform celor două corpuri de control au impus sesizarea organelor de cercetare penală.
În cauză există astfel un dosar sau chiar două dosare penale.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here