Corpul de Control al ministrului Educației, la Inspectoratul Școlar Gorj

5293

Ministrul Educației și-a transmis la Inspectoratul Școlar Gorj, vineri, Corpul de Control, după ce profesoara de la Colegiul Tehnic Motru, Nibu Ramona, a intrat în greva foamei la MEC în urma abuzurilor de care a avut parte la unitatea motreană. Doi verificatori de la București cercetează astfel, de la finalul săptămânii trecute, orele dispărute de la Motru și reapărute parțial.

Controlul de la MEC a început, vineri, și se află în desfășurare, în cauză fiind audiați responsabilii situației de la Colegiul Motru și președintele Comisiei de Mobilitate, adjunctul Nicolae Rușeț.În ceea ce o privește pe profesoara Nibu Ramona, aceasta este în continuare șomeră după ce s-a trezit, la șase ani de activitate în școala din Motru, lăsată fără ore.
Explicațiile directoarei Adela Rușeț în vara acestui an, pentru Gorjeanul, au fost puerile și au relevat doar faptul că respectiva reinventează metodologia, debarasându-se de dascăli care nu îi convin, în mod abuziv.Interesant este că, după ce problema a devenit publică, IȘJ a găsit soluții, prin angajarea unui alt cadru didactic, altul decât profesoara Nibu.
Ramona Nibu a făcut grevă de joi până vineri când a fost chemată în minister pentru clarificarea problemei și trimisă la Gorj împreună cu corpul de control.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Școală a ajuns bătaia de joc a celor care nu se supun directorilor. Interesați-vă sa vedeți ce plotogarii se fac prin scoli, cum se păstrează posturi pentru “cei buni”, cum sunt umiliți cei care nu executa ordine la comanda. Școala e un bambilici, condusa de inși cu carnete de partid care neștiind prea multa carte, doar datul din coate e performanta lor, ajung sa umilească oameni care nu accepta sa între în jocul lor. În scoli nu primează interesul elevului și doar al cadrelor, ele trebuie sa aibă norme, ore suplimentare, etc. sunt slab pregătite, iar acest lucru se vede an de an în evoluția copiilor.

  2. Escorocul de Rușeț a acceptat toate jocurle soției, care este directoarea liceului, eliminand pe cine nu dorea si facâmd loc pilelor!
    Afara si cu el din inspectorat, afara cu nevasta din funcție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here