Corina Dorobanţu s-a retras de la şefia APIA Gorj

281

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Gorj nu o mai are, de la finalul săptămânii trecute, director pe Corina Dorobanţu. Deşi se vehicula că aceasta ar fi fost susţinută de PSD pentru a rămâne pe funcţie, urmare a activităţii pozitive desfăşurate la cârma instituţiei, Corina Dorobanţu s-a retras singură din funcţie, depunându-şi demisia. În locul lui Dorobanţu, în interimar, conduce APIA Gorj, Constantin Negrea.

Corina Dorobanţu este singurul director de la un serviciu deconcentrat din judeţul Gorj care şi-a depus demisia din funcţie conştientizând că a fost pusă pe post de către PDL, partid ajuns în Opoziţie. Dorobanţu chiar a declarat public acest lucru, acceptând să se retragă şi să revină pe funcţia de şef de Serviciu Control Teren în cadrul APIA Gorj. Demisia intră în vigoare începând de astăzi. Dorobanţu a declarat că “este mai corect şi mai normal aşa”, adică să demisioneze, deoarece numirea sa a fost politică.
Dorobanţu a fost numită anul trecut în vară director al APIA Gorj, promovarea pe funcţie fiind stabilită de conducerea PDL, instituţia fiind frământată la ora respectivă de scandal, fosta directoare, Delia Mercioiu, membră PDL, făcându-se vinovată de animozităţile din cadrul APIA. Numirea lui Dorobanţu a mai calmat spiritele la APIA, deşi s-a încercat şi “săparea” acesteia. Corina Dorobanţu, deşi numită de APIA, a fost printre puţinii directori învestiţi de “portocalii” care nu a percutat la comenzile politice ale şefilor din PDL, un exemplu fiind cel al adunării unor semnături din instituţie, lucru pe care directoarea APIA l-a refuzat.
A.Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here