Copil, strivit de un zid de beton

176

DSC_0049Un copil, în vârstă de 15 ani, care provenea din centrul de Plasament a murit, după ce a fost strivit de o placă de beton de la o clădire dezafectată. Minorul ceruse învoire de la Centru pentru ca împreună cu un alt coleg de-al său să se plimbe prin oraş. În realitate, veniseră să adune fier vechi din clădirea dezafectată, iar un zid s-a prăbuşit, surprinzându-l pe unul dintre ei.

Cei doi minori obţinuseră o învoire pentru 2 ore. Ei comunicaseră conducerii centrului de tip familial că doresc să se plimbe prin oraşul Rovinari. De fapt, cei doi veniseră într-o clădire dezafectată care aparţine firmei Energoconstrucţia pentru a aduna fier vechi pe care doreau apoi să-l vândă la centrele de colectare. Au început să spargă un zid, iar în acel moment, o placă de beton s-a dărâmat. Echipele de descarcerare l-au scos pe minor de sub ziduri, însă acesta era decedat. La Direcţia pentru Protecţia Copilului, cei doi minori obţinuseră un bilet de învoire pentru câteva ore.

O viaţă de câine!

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a se vedea dacă cei de la Direcţia pentru Protecţia Copilului se fac vinovaţi de neglijenţă. Minorul care a decedat a avut o viaţă cumplită. La vârsta de 3 luni mama sa l-a părăsit, iar bunicul l-a crescut până la 6 ani. Nu a mai putut să-l întreţină şi l-a dus la Centrul de plasament. Apoi copilul a fost încredinţat unui asistent maternal în Gorj. În urmă cu un an, s-a aflat că părinţii lui ar locui în Giurgiu. A fost tarnsferat acolo, unde a fost dat unei familii. Angajaţii de la Protecţia Copilului au aflat însă că minorul era agresat fizic şi pus să fure. L-au luat din nou la Gorj şi de aproape o lună a fost dus la Centrul de tip familian din Rovinari.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here