Copiind şedinţele PCR – Consilierii locali din Peştişani, conduşi de POE spre faliment

135

Am trăit s-o văd şi pe asta. Vinerea trecută, Consiliul Local Peştişani a trecut precum popa cu cădelniţa printr-o ordine de zi de rutină şi apoi s-a avântat într-o presupusă şedinţă de analiză – fără nici măcar o observaţie critică, ori niscaiva măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii SC UTIL-BONUS SRL. Şi s-a ajuns la numirea, reţineţi că n-a fost vorba de alegerea unui competent administrator al firmei cu pricina pentru următoarele două-trei luni.

Mă rog, despre angajarea unui avocat care să reprezinte Primăria Peştişani în procesul pe care aceasta îl are cu omul de afaceri Dan Floarea s-a mai discutat şi altă dată. În unanimitate, consilierii s-au declarat pentru. Dar unanimitatea pare să fie laitmotivul oricăror proiecte de hotărâri ale CL Peştişani.
S-a trecut, apoi, la Adunarea Generală a Administratorilor SC UTIL-BONUS SRL. Cu un prezidiu ales pe sprânceană şi la fiecare aceeaşi unanimitate, consilierul local Ion Poenaru dând tonul în tot şi în toate. Aşa cum procedează şi la cârma organizaţiei PSD Peştişani, unde-a dat afară pe cine-a vrut muşchii lui, inclusiv vreo 8-9 cadre didactice probabil greu de manevrat, „reuşind” să obţină pentru PSD Peştişani cel mai mic număr de consilieri locali din istorie – doar 3 mari şi laţi, în frunte cu el – celebrul POE -, dar şi cu şoferul lui. Îl mai are şi pe Gheorghe Ciolofan(PSD), un om ce nu-i iese din cuvânt, cu asta spunând totul.
Mă rog, l-au schimbat pe fostul administrator – Silvestru Tivig, ca o răzbunare pentru procesele pe care acesta i le-a intentat -, au purces la alegerea sectariatului AGA, format doar din acelaşi contabil C. Hulă, alt om de încredere capabil să modifice procesele verbale dacă nu le întocmeşte aşa cum doreşte POE.

Cosmin Bojincă, administrator
Şi mascarada a continuat cu propunerile de nou administrator. Şi a fost una singură – Cosmin Bojincă. Om fără slujbă dar nu fără de partid, fiind preşedintele PC Peştişani. Cum alte propuneri n-au fost, este limpede că gura păcătosului Ion Poenaru adevăr grăia: „Îl numim pe Cosmin Bojincă. A mai lucrat şi pe la Obştea Peştişani, drept consilier, şi pe la Succes”. Cum n-a făcut purici pe nicăieri, hai „să-i mai dăm o şansă!”, grăia autorul mascaradei – Ion Poenaru.
Şi i-au dat şansa, deloc de lepădat, de a câştiga 2.100 lei/lunar, în condiţiile în care firma este falimentară şi va da afară între 5-7 muncitori. Ce vor fi trimişi în şomaj. Practic, cu cele 21 de milioane de lei vechi, strânşi prin darea afară a celor care muncesc, Cosmin Bojincă va câştiga mai mulţi bani decât viceprimarul Ilie Fuiorea, ce încasează numai cam 1.600 lei în mână, salariul brut fiind de vreo 1900 lei.

Problema ACH Gureni, neimportantă
Într-o scurtă pauză, când era aşteptat un consilier local ce părăsise şedinţa – Bebe Brânzan -, i-am spus lui Gheorghe Ciolofan că la Colonia ACH Gureni este o conductă spartă şi curge apa, ba chiar izbucneşte ca de la un izvor puternic. Apa asta ce curge 24 de ore din 24 e contorizată şi cresc datoriile necăjiţilor ce trăiesc de azi pe mâine în Colonia ACH Gureni. Auzindu-mă, reclamagiul de Ion Crăciunescu – muncitor ce s-a certat cu toţi administratorii pe care i-a avut SC UTIL-BOPNUS SRL – a declarat că apa aia curge, conducta fiind spartă, dinaintea administratorului Alin Fuiorea. Între timp, pe aceeaşi funcţie a mai trecut, vremelnic şi Ilie Fuiorea şi situaţia a rămas la fel.
Despre apometrele şi aerisitoarele lipsă rămâne cum s-a stabilit. Ca şi până acum. În plus, Consiliul Local a aprobat ca numirea lui Cosmin Bojincă să se facă fără un proces-verbal de descărcare de gestiune, adică un act de predare-primire între fostul şi actualul adiministrator.
M-am lămurit, încă odată, că Ion Poenaru are calităţi de prestidigitator ce pare un fost secretar PCR de pe vremuri. A stârnit numai unanimităţi. Despre falimentul firmei SC UTIL-BONUS SRL, firmă cu acţionariat unic Primăria Peştişani, nu s-a scos nicio vorbuliţă. Asta-i “pohta ce-a pohtit” Ion Poenaru, un fel de propriuetar al comunei Peştişani. Şi mascarada a luat sfârşit.
Ion Predoşanu
P.S.
Viceprimarul Ilie Fuiorea nu a contestat nimic din cele scrise despre Colonia ACH Gureni. În schimb, doreşte să precizeze că nu-i nepotul primarului suspendat Florin Pavel. Până la proba contrarie, îi satisfacem doleanţa. Cu riscul de a avea aceeaşi soartă cu ex-primarul Florin Pavel, ca unul ce ştie să încalce legile! Inclusiv la deszăpezirea preluată de Succes(cu un mare succes!) fără contract, dar pe mulţi bani(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here