Copiii Motrului participă la Săptămâna Mobilităţii Europene

92

muuulti-biciclisti-lunaticiAcţiunea organizată de Agenţia Judeţeană Pentru Protecţia Mediului, sub genericul „Săptămâna mobilităţii europene”, şi-a consumat ieri etapa, „călătorind mai inteligent, trăim mai bine!”

Între orele 10:00 şi 12:00, copiii de la grădiniţele 1, 6 şi 7, au efectuat desene pe asfalt în parcul central al municipiului. 150 de micuţi şi educatoarele lor au reţinut atenţia multor părinţi prezenţi la manifestare cu o imaginaţie specifică vârstei. Desenele pot fi văzute probabil două – trei zile, dacă nu plouă. Între orele 12:00 – 14:00, 120 de elevi de la Colegiul Tehnic Motru s-au înfruntat în diverse jocuri sportive sub ochiul atent al tuturor profesorilor de sport de la această instituţie.

Astăzi se desfăşoară activităţi pe tema: trasee cu elevi şi sunt vizate toate punctele de importanţă ecologică din zonă: groapa de gunoi, staţia de sortare, staţia de epurare. Întregul traseu are o distanţă de aproape 6 kilometri şi se va desfăşura la orele prânzului. La mişcare şi-au anunţat prezenţa elevii de la Colegiul Tehnic, sub îndrumarea unui grup de profesori, iubitori ai mişcării ecologiste din zonă.

Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Motru l-au desemnat pe medicul Ion Cojocaru drept amfitrion şi supervizor al întregii mişcări care se va încheia sâmbătă cu participarea a 600 de copii, elevi şi tineri.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here