Copiii instituţionalizaţi, tunşi de cursanţii AJOFM

246

Peste 30 de copii instituţionalizaţi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu au beneficiat ieri, în mod gratuit, de servicii de frizerie, bărbierit şi manichiură. Acţiunea a reprezentat proba practică a 25 de cursante care au absolvit un curs de frizerie – coafură – manichiură – pedichiură, derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

AJOFM Gorj a dat startul cursului de frizerie – coafură – manichiură – pedichiură în luna aprilie a acestui an, iar ieri, cele 25 de cursante au susţinut proba teoretică şi cea practică. În cadrul examenului de probă practică, acestea şi-au oferit serviciile de manichiură, tuns, bărbierit, pentru 30 de copii instituţionalizaţi din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu. Cele 720 de ore de cursuri şi-au pus amprenta, astfel că acţiunea de ieri a fost un succes pentru cursante.
„Prin această acţiune, am reuşit să aducem o rază de bucurie copiilor. De altfel, cu aproximativ o lună în urmă, am început ultima parte a cursului de coafură – frizerie – manichiură – pedichiură. Orele de instruire practică ale cursantelor s-au desfăşurat la Complexul pentru copii din Târgu-Jiu, dar şi la căminele de bătrâni de la Suseni şi dgaspc2Dobriţa, per total reuşind să oferim servicii unui număr de peste 200 de persoane. Le mulţumesc şi copiilor şi vârstnicilor cărora le-am oferit în mod gratuit servicii de tuns, coafat, chiar bărbierit, vopsit, pentru faptul că au avut încredere în cursanţii noştri. Le mulţumesc şi cursanţilor că şi-au dorit să le ofere această bucurie copiilor şi bătrânilor. Promitem că şi la cursurile pe care le vom organiza în viitor, vom face orele de instruire practică oferindu-ne serviciile în mod gratuit tot vârstnicilor şi copiilor”, a declarat Romeo Chiriac, director executiv al AJOFM Gorj.

Un singur frizer pentru sute de copii
Serviciile oferite copiilor de la Complexul din Târgu-Jiu, au fost bine primite de conducerea unităţii, mai ales că, până acum, de tunsorile minorilor se ocupa un singur frizer, în limita timpului disponibil pe care acesta din urmă îl avea. „La acţiunea de astăzi peste 30 de copii au beneficiat de serviciile cursantelor AJOFM Gorj, În săptămânile trecute alţi 20 de copii au fost tunşi. Acesta a reprezentat primul proiect la care noi am participat în calitate de dgaspc3beneficiari iar fără ajutorul lor, acest lucru ar fi fost greu pentru noi. Precizez că suntem nevoiţi să apelăm la serviciile unui singur frizer, şi acest lucru în funcţie de planificări şi timpul disponibil al frizerului. Îi mai aşteptăm, să fim beneficiari, şi la alte cursuri deoarece rolul acestora este şi de a implica inclusiv comunitatea în formarea cursanţilor”, a declarat Sorin Torop, coordonatorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu.

Şanse la un job
Cele 25 de absolvente care au trecut ieri prin focurile examenului sunt încrezătoare că datorită diplomei obţinute îşi vor găsi un loc pe piaţa muncii din judeţul Gorj. De asemenea, toate au spus că îşi exercită viitoarea meserie cu pasiune, declarându-se încântate că prin orele de practică desfăşurate au putut veni în sprijinul copiilor şi vârstnicilor, din centrele de profil din judeţ.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here